Meerminnenplein - Foto: Wouter Steenbergen
Meerminnenplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: In de middag en avond kans op een onweersbui

Zwolle – Vrijdagochtend is het bepaald niet koud in Zwolle. We hebben meteen al zo’n 18 graden op de thermometer staan. Het maximum wordt ongeveer 23 graden. Dit is de overgangsdag van zeer warm naar een koeler weertype. En dat gaat gepaard met buien.

In de ochtend kan er al eentje overtrekken. In de middag en avond neemt de buienactiviteit sterk toe. Dan moet rekening worden gehouden met een dik, vet exemplaar dat losgaat met veel regen en mogelijk ook hagel. Er is kans op onweer. Code geel is afgegeven door het KNMI vanwege onweersbuien die in korte tijd veel water kunnen droppen. Buien zijn een plaatselijk gebeuren; hier kan het droog blijven terwijl het een paar kilometer verderop binnen luttele minuten een waar waterballet is.

Vrijdag te zien boven Zwolle: allerhande bewolking, waar de zon af en toe tussendoor piept. Grote stapelwolken die opbollen zijn een teken dat een regen– of onweersbui in de maak is. Ze kunnen ter plekke ontstaan. Houd de lucht en/of je buienradar app in de gaten.

De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. Tijdens buien, ook als die op afstand actief zijn, kunnen windvlagen optreden.

Vrijdagavond kan nog steeds onweer losbarsten boven de regio Zwolle. Na middernacht raakt de fut eruit en wordt het rustig.

Zaterdag is er eerst vrij veel bewolking, waarna in de middag de zon doorbreekt. Dan kan weer een bui ontstaan, maar onweer is niet waarschijnlijk. Er staat wind. Een matige bries, kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten tot westen.

Ook zondag is er nog kans op een buitje. De zon is af en toe te zien. De maximumtemperatuur in het weekend is ongeveer 21 graden.

Artikel delen: