Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Zwolle – PEC Zwolle neemt het in speelronde 4 op tegen Ajax. Het is voor de Blauwvingers de tweede thuiswedstrijd van het seizoen.

In de drie voorgaande wedstrijden verloor PEC Zwolle met respectievelijk 1-0, 2-0 en 1-0. Landskampioen Ajax won tweemaal en morste tussendoor twee punten in Enschede.

Voor PEC Zwolle waren de eerste weken van de competitie niet rooskleurig. Driemaal werd er verloren, waarvan twee keer met 1-0. Achterin gaf de ploeg in die wedstrijden maar betrekkelijk weinig weg, maar doordat er ook niet gescoord kon worden staat PEC Zwolle niet alleen puntloos maar ook doelpuntloos onderaan. Om de voorste linie te versterken trok het op de slotdag van de transferwindow twee aanvallers aan: Luka Adzic en Daishawn Redan. Voor Adzic, net als Slobodan Tedic afkomstig uit Servië, is de Eredivisie geen onbekend terrein. De aanvaller speelde twee periodes voor FC Emmen. In totaal kwam de speler in veertien optredens tot vier treffers. Ook Redan werd gepresenteerd in het MAC3PARK stadion en heeft net als Adzic al in de Eredivisie geacteerd. De aanvaller genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax maar vertrok al op 16-jarige leeftijd naar Londen om voor verscheidene jeugdelftallen van Chelsea uit te komen. In 2019 volgde een transfer naar Hertha BSC waarvoor hij zijn debuut in de Bundesliga maakte. Vervolgens kwam de speler, tevens international van Jong Oranje, in het door corona stopgezette seizoen korte tijd op huurbasis uit voor FC Groningen om in het seizoen daarna weer minuten te maken in de Bundesliga.

Voor Ajax breekt met het duel in Zwolle een drukke periode aan met veel midweekse optredens. Woensdag start namelijk de Champions League voor de ploeg van Erik ten Hag. Sporting Portugal, de oud-club van PEC Zwolle-speler Mees de Wit, is op vreemde bodem de eerste opponent. De Amsterdammers zullen de komende weken ook nog de degens kruisen met Borussia Dortmund en Besiktas. Daar is Sébastien Haller ook weer bij, nadat de speler begin dit jaar door een administratieve fout niet voor Ajax mocht uitkomen in de Europa League. De aanvaller is alweer in een uitstekende vorm. In de competitie werd in drie duels twee keer gescoord en afgelopen maandagavond was Haller de matchwinner voor Ivoorkust, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde de geboren Fransman twee keer. Kameroen deed na rust nog wel iets terug, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Daardoor boekte Ivoorkust een welkome zege na een eerder teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Mozambique.

Waar bij Ajax het grootste gedeelte van de selectie uitvloog voor interlandverplichtingen waren bij PEC Zwolle Yuta Nakayama (Japan), Slobodan Tedic (Servië O21), Samir Lagsir (Oranje O19) en Rav van den Berg (Oranje O18) met hun nationale (jeugd)elftallen op pad. Daarnaast maakte jeugdspeler Maxwell van Dijk zijn debuut bij Oranje O18. Ook nieuwkomer Redan ontbrak omdat hij op zijn beurt bij de selectie van Jong Oranje zat. Dat elftal trapte in Deventer een nieuwe EK-kwalificatiecyclus af tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië.

Jeroen Manschot heeft zaterdagavond vanaf 18.45 uur de leiding over PEC Zwolle – Ajax en wordt daarbij geassisteerd door assistent-scheidsrechters Erik Kleinjan en Roy de Nas. Jannick van der Laan is de official van dienst. De VAR is Bas Nijhuis, die assistentie krijgt van Thomas Krijt. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: