Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Meer wolken dan zon, vooral in de middag kans op een bui

Zwolle – Zaterdagochtend zit Zwolle tegen laaghangende bewolking aan te kijken. ‘s Morgens vroeg mogelijk ook tegen nevel. Uit de grijsheid boven de stad kunnen soms spetters lichte regen of motregen vallen. In de loop van de ochtend breekt het wolkendek een beetje, om af en toe zonnestralen door te laten.

Hoge verwachtingen over zonneschijn kun je zaterdag beter niet hebben. Het kan namelijk behoorlijk tegenvallen. In de middag lukt het de zon waarschijnlijk nog het best, maar dan neemt ook de kans op een bui toe, zo eentje waar je echt nat van wordt. De meeste kans daarop in de tweede helft van de middag en begin van de avond. Het kwik in de Zwolse thermometers komt niet hoger dan ongeveer 20 graden. Mocht de zon ‘s middags succesvoller zijn dan verwacht, dan misschien een graadje extra. De wind is matig, kracht 3, uit richtingen rond zuidwest.

Ons wisselvallige weer wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied in de buurt van Zuid-Noorwegen. Het verwijdert zich van ons richting het noordoosten, waardoor we de wisselvalligheid geleidelijk kwijtraken.

In de nacht naar zondag slaapt Zwolle onder veel wolken. Het is overwegend droog. Het koelt af naar ongeveer 16 graden, wat niet koud is.

Zondagochtend draait de zwakke tot matige wind van zuidwest naar west tot noordwest, een vrij koele hoek. Waarschijnlijk boeken we weinig temperatuurwinst vergeleken met zaterdag, ondanks dat de zon geregeld tussen de wolken tevoorschijn komt. Wolken blijven in ruime mate voorhanden. De kans op een buitje is niet groot. Als er toch wat valt, dan gebeurt het in de middag en zal het heel weinig voorstellen.

In de nacht van zondag op maandag valt de wind weg. In combinatie met de vochtige lucht waarin we zitten, lijkt de kans op mist groot. In het volgende weerbericht bekijken we de mistkans nader.

Maandag is een geheel droge dag, met na de eventuele mist een mix van wolken en zon. Wolken hebben vermoedelijk de overhand. Dinsdag zou een lagedrukgebiedje met regen en onweer vanuit Frankrijk over onze regio kunnen trekken. De exacte koers hiervan is echter nog onzeker.

Artikel delen: