Start bouw topsporthal Landstede

Zwolle – Over niet al te lange tijd vinden de wedstrijden van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal plaats in een unieke multifunctionele topsporthal aan het Rechterland in Zwolle. Vrijdagmiddag werd onder grote belangstelling de eerste paal ‘geslagen’, tijdens de open dagen bij Landstede, Landstede Open, de groots opgezette informatiedagen nieuwe stijl van Landstede. “Een historisch moment”, zei de voorzitter van het bestuur van Landstede Rob van Kessel.

In de grote, bestaande ruimte van het voormalig Inkoopcentrum aan het Rechterland, waar Landstede sinds 2006 gevestigd is, wordt een unieke topsporthal gerealiseerd in een enorme, bestaande ruimte van 112 bij 48 meter. Er komt een drie meter in de bodem verzonken centre court met op de eerste en tweede verdieping tribunes, goed voor 1500 zitplaatsen. Aan beide zijden van het centre court komen in totaal nog eens vijf sportzalen. In het sportcentrum worden fitnessfaciliteiten gerealiseerd en vergaderruimten voor verenigingen en sportorganisaties. Aan de achterzijde is de opleiding Sport & Bewegen gevestigd.


Wethouder J. Cnossen verrichtte de aftrap van de bouw…En zo moet het worden…

Iedereen die wil kan van de nieuwe topsporthal gebruik maken voor zover de planning dat toelaat. Het wordt een prachtig centrum dat de samenwerking tussen de vele sportorganisaties, en de wisselwerking tussen top- en breedtesport versterkt. De accommodatie is ontworpen door Wind Architecten Adviseurs.  

Meer bedrijven, meer activiteiten

Nieuw ten opzichte van het Open Huis in de voorgaande jaren is, behalve de andere naam, vooral de combinatie van veel activiteiten op twee dagen. Zo zijn meer bedrijven uit de branche aanwezig en worden door de verschillende opleidingen op vrijdagavond en zaterdag nog meer activiteiten georganiseerd. Nog meer dan tijdens de voorgaande jaren, zijn er studenten aanwezig die vertellen over hun ervaringen met de betreffende opleidingen. Tussen samenwerkingspartner Telstar Sports & Fashion en de locatie Dokterspad en Rechterland rijdt op zaterdag 13 december tussen 11.00 en 15.00 uur de grote Telstar-bus.

Dokterspad, Fuchsiastraat, Ossenkamp en Rechterland

Bezoekers van de locatie op het Rechterland kunnen een vlucht maken in het simulatievliegtuig van de opleiding Toerisme. Ook vind je op die locatie volop sportactiviteiten van de opleiding Sport & Bewegen,  waarbij alles in winterse sferen is aangekleed met een heuse ijsbaan inclusief koek en zopie. Hier kun je ook de tekeningen bekijken van de topsporthal die volgend jaar klaar is. Vanuit Mooi & Mode zijn er tal van demo’s en informatie over de nieuwste trends in mode, parfumerie & styling. Op de locatie aan de Fuchsiastraat kunnen bezoekers een kijkje nemen in het oefenziekenhuis van de Gezond & Wel opleidingen Hier presenteert zich ook de opleiding Life & Nature Specialist, met onder andere de film over het Earthship en op zaterdag een bezoek aan het Earthship. De studenten volgen vanuit de naastgelegen Nooterhof hun opleiding richting natuur- en milieueducatie en duurzaamheid.

Bij Landstede aan de Ossenkamp kunnen bezoekers kennismaken met de creatieve studenten en docenten van Vormgeving & Entertainment. Bij Landstede aan het Dokterspad is een route langs vier themapleinen, met de thema’s Internationalisering, Ondernemend, Maatwerk en Zakelijk & Modern.

Je vindt op de verschillende locaties de volgende Landschappen:

Ossenkamp Zwolle: Landschap Vormgeving & Entertainment

Fuchsiastraat Zwolle: De Landschappen Onderwijs & Opvoeding, Gezond & Wel, Groen & Dier en Life & Nature

Dokterspad Zwolle: De Landschappen Handel & Commercie, Office & Management, Veilig & Beschermd, ICT & Technologie.

Goertjesweg/Doepark Nooterhof: Het Landschap Groen en Dier (Zebragebouw ingang Marsweg)

Rechterland Zwolle:  De Landschappen Sport & Bewegen, Mooi & Mode en Vrij & Gastvrij.

Landstede Open

Kortom, iedereen en alles komt samen op Landstede Open. Dat geldt niet alleen voor de Zwolse locaties maar ook voor de locaties in Harderwijk en Raalte. Landstede Open is op zaterdag 13 december van 10.00 tot 15.00 uur. Kijk op http://www.landstede-open.nl/ voor meer informatie en de alle locaties.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. wie moet dit allemaal dokken? je struikelt tegenwoordig over de landstede borden en half zwolle verdient er zijn brood geloof ik maar is er ook enige transparantie betreffende de financien? zwolle en topsport zijn nog nooit hand in hand gegaan maar er blijven altijd lieden de de handschoen weer menen te moeten opnemen, wie stopt deze don quichotte,s nu eindelijk is een keer?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.