Industrieweg - Foto: Wouter Steenbergen
Industrieweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken, ook zon en nauwelijks wind

Zwolle – Maandagochtend is het nevelig in de regio Zwolle en mogelijk hangen er enkele mistbanken. Nevel en mist verdwijnen al snel. Wolken blijven present, zowel op grote hoogte als op lager niveau. Toch is de zon zeker niet kansloos.

Die is maandag te zien boven de stad, door alle wolken heen en er tussendoor. Het blijft droog. Het kwik staat ‘s morgens vroeg ter hoogte van 14 graden in de Zwolse thermometers. Het klimt in de middag naar ongeveer 20 graden. Dat klinkt niet denderend, maar het is heel normaal voor deze fase van september. Verder valt de wind op door zijn afwezigheid. In de stad is het vrijwel windstil, in het buitengebied is hij ’s middags zwak voelbaar vanuit het noordoosten.

In de nacht van maandag op dinsdag houden we alleen sluierbewolking over. De lagere bewolking is opgelost. Het koelt flink af. Ongeveer 11 graden is het nachtminimum, midden in de stad ietsje minder fris.

Dinsdag lijkt de zon het bijzonder goed te gaan doen boven Zwolle. De lucht is overwegend blauw, er zijn weinig wolken. De temperatuur zit lekker in de lift naar ongeveer 24 graden. Tegen de middag is er een matig oostenwindje opgestoken, kracht 3.

Wie zijn of haar barometer in het oog houdt, merkt dat die gestaag aan het dalen is. Een storing uit de richting van Portugal is op koers naar onze omgeving. Met bijbehorende regen. De kern schuift naar verwachting langs de Hollandse kust naar het noordoosten. Zwolle houdt het dinsdag vermoedelijk lang droog, misschien wel tot middernacht. Een preciezere timing van de regen hopen we in het volgende weerbericht te geven. Dan weten we ook of we woensdag nog nattigheid krijgen van de storing.

In de rest van de werkweek is het droog bij een temperatuur van ongeveer 20 graden. De wind komt eerst uit het zuidwesten, later uit het noordwesten.

Artikel delen: