Cabriobus met klassieke musici toerde door Zwolle

Cabriobus met klassieke musici toerde door Zwolle

Zwolle – Inwoners van Zwolle werden afgelopen zaterdag en zondag getrakteerd op een heel bijzonder uitzicht: een cabriobus vol klassieke musici.

Leden van het HanzeOrkest brachten muziek naar de mensen onder het motto: als je niet naar een concert kunt, dan komt het concert toch gewoon naar jou? Zo werd winkelend publiek vanaf de parkeerplaats verrast met een gevarieerd programma, van Mozart tot Bossa Nova. Ook werden woonzorgcentra Berkumstede, Fermate, Havezate en zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck bezocht, waar de musici enthousiast werden onthaald.

Niet alle bewoners kunnen of durven de deur uit, maar nu konden ze voor eigen deur, vanuit hun woning of vanaf hun balkon genieten van de muziek. Ook de musici genoten enorm: zij konden na een moeizaam coronajaar eindelijk weer samen muziek maken.

Het cabriobusproject kwam tot stand met steun van Prins Bernard Cultuur fonds & Stadkamer Zwolle. Het HanzeOrkest repeteert intussen hard aan een Russisch najaarsprogramma, waarin Wibi Soerjadi zal soleren. Meer info op www.hanzeorkest.nl

Artikel delen: