Algemeen Directeur Johan Uhlin feliciteert twee medewerkers met hun vaste contract - Foto: Scania Zwolle
Algemeen Directeur Johan Uhlin feliciteert twee medewerkers met hun vaste contract
Foto: Scania Zwolle

Scania Production Zwolle geeft 200 uitzendkrachten vast contract

Zwolle – Scania Production Zwolle gaat in het komende half jaar 200 uitzendkrachten een vaste baan aanbieden.

Ondanks de economische onzekere tijden door corona is de orderportefeuille erg goed gevuld, zo meldt Scania maandag in een persbericht. Scania heeft vertrouwen in de toekomst en wil daarom een grote groep uitzendkrachten baanzekerheid geven. De aannames vinden gefaseerd plaats van september 2021 tot april 2022.

Scania Production Zwolle stelt dat ze al jaren het beleid heeft om flexkrachten een vaste baan aan te bieden. Zo heeft het bedrijf in de afgelopen jaren ruim 200 medewerkers aangenomen. Medewerkers hebben volop ontwikkelingskansen. Niet alleen bij de assemblagefabriek in Zwolle, maar ook bij het logistieke centrum, Scania Logistics in Zwolle en de geavanceerde lakfabriek van Scania in Meppel. In totaal werken bij deze drie bedrijven inmiddels bijna 4000 medewerkers. Scania is daarmee de grootste industriële werkgever in de regio.

In het principeakkoord van de cao Metalektro staat genoemd dat werkgevers gedurende de looptijd van de cao minimaal 2400 uitzendkrachten een vast dienstverband zullen aanbieden. Scania neemt met haar 200 vaste aanstellingen bijna 10% voor haar rekening.

Artikel delen: