Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warme septemberdag, tot ver in de avond droog

Zwolle – Dinsdag is een septemberdag waar weinig op aan te merken is. Overdag is het droog, de zon schijnt en de temperatuur is prima. Na een frisse nacht stijgt de temperatuur in de middag op veel thermometers in Zwolle naar 24 hele graden Celsius. Dat is zomers warm.

De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit richtingen rond oost. Dat is dus geen storende factor en bovendien komt uit het oosten de warmte. Een tijdelijke warmte, want een lagedrukgebiedje is vanuit het zuidwesten op weg hierheen. Overdag is dat alleen te merken aan velden sluierbewolking die de hemel soms meer wit kleuren dan blauw. De zon brandt daar vaak wel doorheen. In de avond worden de sluierwolken dikker.

Het lagedrukgebiedje duwt behalve sluierbewolking ook buien voor zich uit. Die worden pas in de late avond boven de regio Zwolle verwacht. Kans op een stevige bui blijft er in de nacht van dinsdag op woensdag. Donder en bliksem kunnen voorkomen plus windvlagen. Maar de buien zijn plaatselijk en diverse exemplaren zullen niet boven Zwolle regenwater lozen maar ergens anders.

Woensdag is het lagedrukgebiedje ten noorden van de Wadden aangekomen. Het sleept nog wat buitjes achter zich aan, die vooral in de middag en avond actief worden. Het is een dag met mogelijk eerst nevel en/of laaghangende bewolking en later opklaringen. Een kwikstand ‘s middags iets boven de 20 graden.

Donderdag en vrijdag is het gedaan met de buiigheid. Het blijft overwegend droog en de zon komt steeds beter uit de verf. De maximumtemperatuur ligt rond 20 graden.

Artikel delen: