Echtpaar Bakker 60 jaar getrouwd - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Echtpaar Bakker 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Bakker – Oomens waren op woensdag 8 september 60 jaar getrouwd.

Wethouder Monique Schuttenbeld bracht het echtpaar een bezoek op woensdag 15 september om ze persoonlijk te feliciteren.

Derk Bakker is geboren op 1 februari 1937 en Ria Oomens is geboren op 22 augustus 1940. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in Rotterdam tijdens een dansavond voor schippersjeugd. Beide ouders zaten op de binnenvaart en Derk en Ria hebben dat beroep voortgezet. Ze zijn op 8 september 1961 in Rotterdam getrouwd.

Daarna hebben ze samen 31 jaar internationaal gevaren.

Derk en Ria hebben samen twee zoons en vier kleinkinderen. Door hun beroep moesten de kinderen naar een internaat en zo is het gezin in Zwolle terecht gekomen. In 1982 zijn ze gestopt met varen en hebben ze een huis gekocht aan de Katerveerdijk. Met veel plezier heeft het echtpaar hier 18 jaar gewoond. Daarna zijn ze gaan wonen in een appartement in Stadshagen. Derk en Ria hebben destijds een camper gekocht en reizen hier nog steeds heel Europa mee door. “Reizen zit in ons bloed, we hebben dan ook al heel wat vliegreizen gemaakt en veel van de wereld gezien”.

De hobby van Derk is biljarten en het bouwen van scheepsmodellen. Ria houdt van lezen, puzzelen, kaarten maken en zit al 20 jaar op linedance. “Onze gezondheid is nog prima en we hopen dat dat nog een aantal jaren zo blijft.”

Artikel delen: