GGD IJsselland onderzoekt impact van zelfisolatie - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

GGD IJsselland onderzoekt impact van zelfisolatie

Zwolle – “Terwijl de samenleving steeds meer opengaat, zijn er mensen waarbij het dagelijks leven nog steeds veel in het teken staat van de beperkingen en voorzichtigheid.” Dat zegt epidemioloog Rilana Wessel. “Daarom willen graag verder onderzoeken waar deze mensen behoefte aan hebben.”

Ouderen en mensen die chronisch ziek zijn, lopen meer risico om ernstig ziek te worden na besmetting met corona. “Daarom zijn deze mensen ook heel voorzichtig met sociale contacten en kiezen ze ervoor zo veel mogelijk thuis te blijven. Het beperken van sociale contacten is niet voor niets een belangrijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen helemaal niet naar buiten te gaan. Wij noemen dat zelfisolatie.”

Met het onderzoek naar zelfisolatie wil GGD IJsselland zicht krijgen op wat dit met mensen doet en welke behoefte aan hulp er is. “We willen leren hoe wij mensen in zelfisolatie kunnen helpen, voor nu en voor de toekomst.”

Iedereen die in de regio IJsselland woont en in zelfisolatie zit of zat, kan aan het onderzoek van GGD IJsselland deelnemen. Tijdens een (online of telefonisch) interview van maximaal een uur wordt een aantal vragen gesteld. Aanmelden kan via dit contactformulier.

Artikel delen: