HHC slimmer dan Berkum

Zwolle – Sportpark de Vegtlust kleurde zaterdag voor een groot deel oranje. ‘Sleeping giant’ HHC is na twee titels en een enorme achterban binnen enkele jaren getransformeerd tot één van de toonaangevende clubs in het zaterdagvoetbal.


Maar ook Berkum leert snel. Zwart-witte vlaggen, veel publiek en een wekelijks groeiend enthousiasme bij de eigen achterban. De fraaie omlijsting van duizend toeschouwers was een blauwdruk van hetgeen zich binnen de lijnen op het kunstgras in Berkum afspeelde. Het gelouterde HHC kwam in de elfde minuut op voorsprong via Lars Offringa uit een hoekschop. Spelhervattingen zijn wel besteed aan de Hardenbergers. Dat bewees Kenny Kroeze vlak voor rust. Hij krulde een bal uit een vrije trap via de paal achter doelman Marcel Vos.

Daarvoor was Berkum de beste ploeg en liet bij vlagen zien voetballend niet voor de ploeg van Jan van Raalte onder te doen. Het had simpelweg op voorsprong moeten staan via mooie kansen voor de broers Van der Meulen en Randy van der Weide. Het surplus van slimheid en routine van de bezoekers werd in het tweede bedrijf snel geaccentueerd. Jurian Meijntjes pakte vlot een tweede gele prent wegens ‘mekkeren’. Berkum kwam door de ondertalsituatie daarna niet meer in het stuk voor.

Behalve de 0-3 van Tony Alberda was de tweede helft een formaliteit. Chris van der Meulen was reëel na afloop. “We hebben het in de eerste helft laten liggen. Na de rode kaart van Jurian zag ik het zelf ook eigenlijk niet meer zitten. Daarvoor is HHC te professioneel. Het is jammer voor onze supporters, maar na de winterstop pakken we genoeg punten, daar ben ik van overtuigd.” Hiro Gnanapragrassam zag zijn overtuigende spel van de laatste weken beloond met het predicaat: Métier Man of the Match.

 

Statistieken: Berkum – HHC 0 – 3 (0-2) 

Scheidsrechter: Dhr. Looije  

Toeschouwers: 1000 

Kaarten:

Geel: Jurgens, Tieltjes (HHC)

Rood: Meijntjes (Berkum, tweemaal geel) 

Scoreverloop:

11. 0-1 Lars Offringa

44. 0-2 Kenny Kroeze

68. 0-3 Tony Alberda

Opstellingen:
Berkum: Vos, Van Zuthem (Dennis Jürgens), Mijnheer, Meijntjes, Gnanapragassam, Roelofs, De Jong, Ndizeye (Lucas), M. van der Meulen, Chr. van der Meulen, Van de Weide (Westrik)

HHC: Doornbos, Voshaar, Tieltjens, Kroeze, Berger, Kocks, Patrick Jurgens, De Visscher (Bayan), Buitenhuis, Offringa, Alberda (Bruns) 

 

 
 

  

    

Artikel delen:
Reacties 2
  1. het zou voor berkum beter zijn om gewoon weer een klasse lager te voetballen. ben er weer eens geweest maar de stemming werd gemaakt door de hardenbergers, toen deze gasten na de wedstrijd naar de bus gingen was het meteen akelig leeg in de kantine. tot overmaat van ramp begon er ook nog iemand die zichzelf deejay noemde keiharde muziek te draaien met als gevolg dat ook de overige 6 bezoekers de zaak verlieten.


    ⚠️ Meld

Reageer