StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles - Foto: Landstede Startcollege
Foto: Landstede Startcollege

StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles

Zwolle- Bent u graag met de Nederlandse taal bezig en lijkt u het leuk om te assisteren bij taalles? StartCollege Volwasseneneducatie en Inburgering, onderdeel van Landstede Groep, is op zoek naar vrijwilligers die in Zwolle (locatie Rechterland 1) of Dalfsen (locatie de Trefkoele) mee willen helpen tijdens de taallessen voor anderstaligen.

StartCollege heeft als doel om de positie van jongeren en (jong)volwassenen die een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt of de maatschappij hebben te versterken. Zo biedt de school onder andere taallessen aan voor mensen van wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is. De docenten worden tijdens de lessen ondersteund door vrijwilligers, die bijvoorbeeld de cursisten een-op-een begeleiden of de cursisten in groepjes op weg helpen met een opdracht.

De school is op zoek naar vrijwilligers die met tact en geduld kunnen omgaan met mensen met een andere culturele achtergrond, de Nederlandse taal goed beheersen en affiniteit hebben met het onderwijs. Meer weten over het werken als taalvrijwilliger? Neem voor meer informatie contact op met Hans Oudijk, docent van StartCollege via 06-45945204 of houdijk@landstede.nl

Over StartCollege
Bij StartCollege kunnen leerlingen, studenten en cursisten terecht voor een breed onderwijsaanbod. Naast taallessen aan anderstaligen biedt de school ook een Internationale Schakelklas (ISK), Inburgering/volwasseneneducatie, VAVO en Entreeopleiding.

Kijk voor meer informatie op www.start-college.nl

Artikel delen: