CSV ’28 geeft SC Genemuiden goed partij

Zwolle – Doordat de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen werd afgelast wegens de vorst, dreigde er voor de mannen van trainer Arnie Pot een voetballoze zaterdagmiddag. Een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser SC Genemuiden bracht daar verandering is. 

CSV ’28 startte tegen het 3 klassen hoger spelende Genemuiden erg timide. De gasten uit de tapijtstad lieten erg goed combinatievoetbal zien, waarbij de bal soms meerdere keren slechts één keer werd geraakt. CSV ’28 keek  na ruim 10 minuten spelen al tegen een 0-2 achterstand aan en menigeen dacht al aan een einduitslag met dubbele cijfers. Daar kwam het niet van. CSV herpakte zich na de vlotte achterstand en trok soms brutaal ten aanval, met in de eerste helft als enige mogelijkheid een lastige vrij trap van Thomas Wieringa, die de keeper van Genemuiden niet goed onder controle kon krijgen. Mayken Stolte bracht de wegspringende bal opnieuw in, maar toen was hij wel een prooi voor de doelman.

In de tweede helft toonde CSV ’28 zich een snelle leerling. De ploeg kreeg door, dat er korter op de man moest worden verdedigd én er kwam meer bezieling in de ploeg. Fikret Akin, Matthijs Kremer en Mayken en Han Stolte speelden na de thee veel energieker en gaven de hoofdklassers gedurende grote delen van de tweede helft prima tegenspel. Ook de linies sloten beter op elkaar aan, waardoor het speelveld korter werd. Hierdoor konden de gasten uit  Genemuiden minder gevaar stichten. En omdat de eigen aanval beter bediend werd, leverde dat al na 10 minuten een prima mogelijkheid op. Pascal Frederiks stuurde Thomas Wieringa diep, en diens voorzet bereikte Elvin Matuankotta, die uit vrije positie helaas overkopte. CSV zette vervolgens nog meer druk en na 20 minuten leek dat het verdiende tegendoelpunt op te leveren. Via een goed actie van Michael Smit kwam de bal bij de ijverige Yavuz Özdemir. Diens schot werd tot hoekschop verwerkt, waaruit Mayken Stolte opnieuw op doel schoot. Ook dat leverde niet meer dan een hoekschop op.

Een kwartier voor tijd leek Genemuiden het verzet van CSV via een snelle uitbraak te breken, maar keeper Erik Geubels redde fraai. Even later trachtte Mayken Stolte de ver voor zijn doel staande keeper met een boogbal te verschalken, maar de bal ging wel over de keeper, maar ook net naast het doel. De laatste mogelijkheid voor CSV viel 10 minuten voor tijd te noteren, toen Mayken Stolte na een goede actie Patrick Speetjens in stelling bracht, maar die schoot tegen de keeper op. De laatste minuten waren weer voor Genemuiden, maar soms met wat kunst-en-vliegwerk, en soms door goed keeperswerk van Erik Geubels bleef de 0-2 stand ongewijzigd.  

Artikel delen: