Ambonstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Ambonstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon breekt door, in de middag meer wind

Zwolle – Donderdag begint vermoedelijk nogal grijs. Zeer vroege Zwollenaren lopen een kleine kans op een spetterbuitje. Dat is ‘s morgens snel voorbij, de bewolking breekt en de zon krijgt speelruimte.

Donderdag is het Fiets naar je Werk Dag. Wie meedoet heeft grote kans dat hij/zij het zowel heen als terug droog houdt. De wind komt uit het westen tot noordwesten en dat blijft de hele dag zo. Wie hem ‘s morgens tegen heeft, heeft hem ’s middags mee en andersom. Wel is de wind in de middag sterker dan ‘s morgens. We beginnen met een zwak windje en in de middag hebben we windkracht 3. In het buitengebied misschien zelfs even windkracht 4. Dat is een matige bries, die je maar beter mee kunt hebben op de fiets.

De temperatuur in de stad is ’s ochtends vroeg ongeveer 15 graden, in de middag is het ongeveer 20 graden. Dat zijn prima fietstemperaturen, want niet te warm. We verwachten dat de zon het in de loop van de dag gaat winnen van de wolken. Maar de wolken raken we donderdag niet helemaal kwijt boven Zwolle.

Donderdagavond neemt de wind sterk af. Vrijdagochtend kan er op sommige plaatsen in de regio Zwolle mist zijn ontstaan. Dat geldt ook voor zaterdagochtend. De wind komt officieel uit oostelijke richtingen, maar stelt deze dagen en nachten zo weinig voor dat dat niet opvalt.

Vrijdag is er vooral in de middag een buitje mogelijk. De zon is erbij, maar bewolking heeft de overhand. Zaterdag liggen de weerkaarten er voor de zon beter bij. In het komende weekendweerbericht bekijken we of dat nog steeds zo is.

Zondag lijken we veel sluierbewolking boven de stad te krijgen. De kans op een droog weekend is groot.

Artikel delen: