Chris van der Ende wint Deltion Cabaret Festival

Zwolle –  Negen cabaretiers, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen, streden zaterdagavond in een goed bezocht Regardz Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle om de gunst van het publiek. Chris van der Ende werd de grote winnaar van de 13e editie van het Zwolse festival.


De grote winnaar Chris van der Ende…

Het Deltion Cabaretfestival (DCF) biedt beginnende en meer gevorderde cabaretiers binnen het Nederlandstalig gebied een podium om hun artistieke waarde door het publiek te laten bepalen. Verspreid over 9 podia, traden 9 cabaretiers gelijktijdig op met driemaal een halfuursoptreden. Deze artistieke strijd voltrok zich op één avond binnen één locatie. Het DCF is een uniek festival. Het is namelijk het enige nationale cabaretfestival waar alleen het publiek bepaalt wie ‘Ovatie’ – de bronzen Deltioncabarettrofee – wint. Tijdens elke performance wordt namelijk een willekeurige selectie uit het publiek verzocht een voorgedrukt publieksjuryrapport in te vullen. Deze formulieren worden in de tussenliggende pauzes razendsnel verwerkt, zodat voorafgaande aan de centrale slotvoorstelling bekend gemaakt kan worden wie deze begerenswaardige prijs, alsmede een geldbedrag van € 1000, heeft gewonnen. Dit jaar was dat Nederlandse Braziliaan Chris van der Ende uit De Lier.


Het openingsoptreden van Brukx & Kempen…


De enige vrouwelijke deelneemster Nina de la Croix…

Degene die ‘nèt-niet’ winnaar tot de publiekslieveling is gekozen, ontvangt de NS-Aanmoedigingsprijs van € 500. Die eer viel ten deel aan de Belgische Filip Haeyaert als Ygor.


De Belg Olly kon het soms ‘grof’ maken…


De vermakelijke winnaar…


Alle cabaretiers op een rij…

Het DCF is een geheel gesponsord en zeer druk bezocht cabaretfestival .  Dit jaar openden Brukx & Kempen het festival. Cabaret Zinloos – ooit zelf winnaar van het DCF – praatte het programma aan elkaar. Na het openingsoptreden volgen de optredens van de 9 deelnemers. Het publiek koos zelf waar het ging kijken. Na de prijsuitreiking volgde nog een prima gastoptreden door Vincent Geers, winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs Cameretten 2007.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer