Westerlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Westerlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig, eerst kans op mistbanken, in de middag misschien een buitje

Zwolle – Vrijdag hangen er ‘s morgens mogelijk mistbanken in Zwolle en omgeving. Die trekken op en kunnen een grijs wolkendekje vormen. De grote vraag is of, en hoe, de zon daarna doorkomt. Er is namelijk ook nog bewolking onderweg hierheen.

Vermoedelijk banen de zonnestralen zich in de middag wel een weg tussen de wolken door. Er is dan vorming van stapelwolken, waarvan een enkele zou kunnen uitgroeien tot een buitje. Betrouwbaar droog is het weer vrijdag dus niet, vooral in de middag niet. Van wind is nauwelijks sprake. Als je er wat van merkt, komt het globaal uit het zuidwesten. ‘s Morgens is de temperatuur ongeveer 13 graden, in de middag gaat het kwik omhoog naar 20, misschien 21 graden.

Vrijdag tegen de avond heeft de bewolking de neiging om te verdwijnen. Er is geen wind. De lucht is vochtig, zodat ‘s nachts gemakkelijk mist kan ontstaan. Die er zaterdagochtend nog steeds hangt. Er is kans op dichte mist, die hinderlijk is voor het verkeer.

Het weekend ziet er verder heel aardig uit. We houden het beide dagen waarschijnlijk droog. Zaterdag gaat de mist oplossen, waarna de zon door wolken heen schijnt. Er zou wel eens een witte laag sluierwolken tussen de zon en Zwolle aanwezig kunnen zijn. Op zaterdag is er nog nauwelijks wind. Een middagtemperatuur in de stad van ongeveer 21 graden.

Zondagochtend steekt er wat wind op uit het oosten. Mist is onwaarschijnlijk en mogelijk wordt het een goede dag voor de zon. De temperatuur in de middag is ongeveer 20 graden.

Artikel delen: