Stockfoto - Foto: Peter Denekamp
Stockfoto
Foto: Peter Denekamp

Opsporing Verzocht: Wie herkent deze twee mannen die proberen een huis binnen te dringen?

Zwolle – Een gezin dat in een huis aan de Plattenborgstraat in Zwolle woonde, is maandenlang het doelwit geweest van intimidaties, vernielingen en zelfs brandstichting. Het gebeurde allemaal in de periode tussen september vorig jaar en februari 2021.

Na een uitgebreid onderzoek zijn inmiddels twee verdachten aangehouden, maar de twee mannen die op beeld staan worden nog gezocht. Voor de videobeelden klik op “Lees Verder”

Op 3 september 2020 wordt de auto van de bewoners voor hun huis in de wijk Stadshagen in brand gestoken. Vlak voor kerst proberen twee mannen het huis binnen te dringen. Op 30 januari 2021 gaat een explosief af bij de woning waardoor veel schade wordt veroorzaakt. En op 26 februari wordt het slachtoffer door drie mannen belaagd op het moment dat hij in zijn auto stapt op de parkeerplaats van de Nijenhuislaan in Zwolle.

Bekijk hier de videobeelden.

Het gezin heeft er zo’n onveilig gevoel aan overgehouden dat het gezin inmiddels is verhuisd. De bedreigingen en intimidaties hebben daarnaast voor een groot onveiligheidsgevoel gezorgd in de buurt. Ook huizen en auto’s van buurtbewoners raakten door de acties beschadigd.

Bekijk hier de videobeelden die te zien waren bij Opsporing Verzocht.

Tips?
Weet je wie de twee mannen in beeld zijn? Weet je meer over de achtergrond van deze incidenten? Laat het dan weten, dat mag natuurlijk ook volledig anoniem.

  • Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)
  • Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000, daar worden geen gegevens van bellers genoteerd, dus je bent gegarandeerd anoniem.
  • Stuur Politie Zwolle een pb
  • Gebruik het tipformulier: https://bit.ly/3ke4CCR
    Zaaknummers: 2020419916, 2020606213, 2021046081 en 2021088850
Artikel delen: