Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Droog met wolken en zon, zaterdag eerst kans op mist

Zwolle – Zaterdagochtend kan het zicht in de regio Zwolle slecht zijn door mist. Mogelijk dichte mist met een zicht minder dan 200 meter, wat hinderlijk is voor het verkeer. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend, wel kan er wat grijsheid boven de stad blijven hangen.

Dat is tijdelijk want het wolkendek breekt open, om plaats te maken voor stapelwolken die tussenruimte bieden voor zon. Misschien krijgt de zon in de middag zelfs een zee van ruimte boven de stad. Het blijft zaterdag droog en vrijwel windstil zodat het prima toeven is buiten. De temperatuur in de stad loopt net als vrijdag op naar ongeveer 21 graden. Zonnig weer in de middag levert wellicht een bonusgraadje op. ‘s Morgens vroeg is het ongeveer 12 graden.

De luchtdrukverschillen zijn zaterdag klein, vandaar dat er nauwelijks wind is. In de loop van de nacht naar zondag verandert dat. Er komt een beetje wind te staan uit oostelijke richtingen. Daardoor is de kans op mist zondagochtend niet groot. Misschien op beschutte plekken in het buitengebied enkele lage mistbanken. Een minimumtemperatuur van ongeveer 12 graden.

Zondag neemt de oostenwind in de loop van de ochtend toe naar matig, kracht 3. Er scharrelt nogal wat bewolking rond boven Noordwest-Europa. Zwolle ontkomt daar zondag niet aan. Maar de zon breekt af en toe toch door, want de wolkenvelden lijken niet ondoordringbaar dik. En het blijft droog. Een middagtemperatuur rond 20 graden.

In de eerste helft van de nieuwe week hebben we droog en vrij rustig weer. In de nachten wordt het frisser met minima in de stad van 10 graden. In het buitengebied van Zwolle komen we waarschijnlijk net onder de 10 graden. De herfst laat zich een beetje voelen. Er zijn wolkenvelden, maar de zon bestraalt Zwolle zeker ook.

Na donderdag gaat het weer uit een minder kalm herfstvaatje tappen. Dan krijgen we van een lagedrukgebied bij Schotland wisselvallig weer aangeleverd en een stevige zuidwestenwind.

Artikel delen: