Assendorperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en veel zon

Zwolle – Maandag is het droog in Zwolle. En er is veel zon. Hoewel de aanvoer vanuit het noordoosten is – waar veel bewolking hangt – is de verwachting dat die boel bij ons aangekomen grotendeels oplost. Een paar wolkenveldjes en sluierwolken op hoogte houden stand.

Het resultaat is een heel aardige dag met niet te veel wind. Zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten, kracht 2 tot 3. De temperatuur ligt op een wat lager niveau dan in de afgelopen dagen. ‘s Ochtends binnen de stad rond 10 graden, in de middag is 19 graden het hoogst haalbare. Het rustige en droge weer wordt bepaald door hogedruk boven onze omgeving: de barometer is aan het stijgen.

Ook dinsdag stijgt de luchtdruk nog. We mogen ongeveer hetzelfde weertype tegemoet zien, na een frisse ochtend met een minimumtemperatuur iets onder de 10 graden. Waarschijnlijk wordt er hoge sluierbewolking hierheen getransporteerd. Die dempt de zonnestralen, maar regen hoef je er beslist niet uit te verwachten. De wind is meestal zwak, nu vanuit richtingen tussen zuid en west. We gaan voor een graadje temperatuurwinst: ergens in Zwolle wordt ‘s middags onder de zon 20 graden gehaald.

Woensdag is 20 graden ook binnen bereik, onder veel zon en een paar wolken. De wind komt uit het zuidwesten. Dit is waarschijnlijk de warmste dag van de week. Want donderdag slaat het weer om. We krijgen storingen over ons heen met regen en wind. Het wordt flink koeler: ongeveer 17 graden is het maximum in de tweede helft van de week. Een voorproefje van de herfst.

Artikel delen: