Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een warenhuis aan de Nieuwstraat werden vrijdagmiddag 12 december een 16-jairg meisje en een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had gezamenlijk geprobeerd enkele sieraden weg te nemen. Ze kregen allebei een verwijzing naar Halt en hun ouders werden in kennis gesteld.

Bij hetzelfde warenhuis werden die middag nog twee personen aangehouden voor winkeldiefstal. Een 18- en een 19-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Zwolle, hadden geprobeerd diverse sieraden weg te nemen zonder deze te betalen. Tegen het tweetal werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Op de Roggenstraat werd later die middag een 39-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man zou even daarvoor bij een winkel in het centrum een muts hebben weggenomen zonder te betalen. Hij bleek bovendien illegaal in Nederland te verblijven. Tijdens zijn aanhouding beledigde en bedreigde de man de politiemedewerkers. De man werd ingesloten en voor alle voornoemde feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Softdrugs 

Zwolle – Zaterdagmiddag 13 december werd in de Steenstraat een 18-jarig man uit Zwolle aangehouden en ingesloten in het kader van de Opiumwet. Hij kocht voor een 16-jarig man uit Wapenveld wiet. Omdat de Wapenvelder minderjarig is, had hij de man uit Zwolle gevraagd wiet voor hem te kopen in een coffeeshop. De minderjarige Wapenvelder werd aangehouden en ingesloten voor het kopen van wiet en omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. Beiden krijgen een proces-verbaal.

Artikel delen:

Reageer