Stadkamer Zwolle organiseert tweede Human Library met levende ‘boeken’

Stadkamer Zwolle organiseert tweede Human Library met levende ‘boeken’

Zwolle – In Stadkamer Zwolle kun je op zaterdag 25 september met bijzondere mensen in gesprek gaan. Die dag leent Stadkamer niet alleen boeken uit, maar ook mensen met een verhaal.

Iedereen kan die middag een van deze circa twaalf ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek, gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de boeken als de leners. Dit is de tweede Human Library die in Zwolle wordt gehouden, de editie van vorig jaar was een enorm succes.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De titels van de boeken zijn bijvoorbeeld Blind, Gilles de la Tourette, Vluchteling, NSB-kind of Slavernij. Deze en andere ‘boeken’ zitten klaar om verhalen te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Wie durft het aan om zijn of haar vooroordeel te ontmoeten?

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De Human Library op 25 september start om 13.30 uur in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle, de deelname is gratis. Ter plekke kan men de ‘boeken’ uitzoeken en lenen.

Artikel delen: