Obrechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Nogal fris begin, daarna zon, wolken en opwarming

Zwolle – Dinsdagochtend is het tamelijk fris in Zwolle. Wie vroeg op pad gaat, merkt dat handschoenen geen overbodige luxe zijn. De temperatuur is in de nacht gedaald naar ongeveer 7 graden. In het buitengebied van Zwolle mogelijk nog iets kouder. Mogelijk hangen er daar ook een paar lage mistbanken.

Het is het koudst als het in de vroege ochtend breed opgeklaard is. Zijn er nog wat wolkenveldjes blijven hangen, dan is het iets minder koud. Het blijft niet zo fris, de temperatuur gaat in de loop van de dag langzaam omhoog naar een maximum van ongeveer 19 graden. De zon schijnt vaak door dunne witte wolkensluiers heen. Vooral in de middag kunnen ook lager hangende wolkenvelden binnendrijven. Die blokkeren de zon tijdelijk, zoals maandag ook gebeurde. Uit de wolken valt geen regen.

Dinsdag is het droog en er staat weinig wind. ‘s Morgens is het eerst vrijwel windstil, later neemt de wind een beetje toe naar zwak, kracht 2. Nu uit westelijke richtingen, in tegenstelling tot maandag, toen de wind zwak uit het oosten kwam. Door de westelijke wind koelt het in de nacht naar woensdag minder sterk af. De minimumtemperatuur is ongeveer 11 graden.

Woensdag wordt waarschijnlijk de mooiste dag van de week voor liefhebbers van zon en een wat hogere temperatuur. Het kwik stijgt iets boven de 20 graden uit. Dat maximum wordt pas aan het eind van de middag bereikt. De wind komt uit het zuidwesten, maar daar is in de stad weinig van te merken.

Donderdag en vrijdag trekken vanuit het noordwesten fronten over Zwolle. Die gaan het rustige weer opschudden. Er schuift veel bewolking over de stad, maar wat betreft de regen lijkt het allemaal erg mee te vallen. De zuidwesten– tot westenwind trekt wel aan: naar matig, kracht 3 tot 4. Donderdag de meeste wind en vooral in de middag kans op een buitje. Hoosbuien worden donderdag en vrijdag niet verwacht in Zwolle.

Artikel delen: