Assendorperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droge en vrij warme eerste herfstdag

Zwolle – Woensdag is het droog in Zwolle en ‘s middags vrij warm. Het kwik loopt dan op naar ongeveer 21 graden. Je zou niet zeggen dat de astronomische herfst deze woensdag begint. De zon staat recht boven de evenaar en vanaf nu worden de dagen korter en de nachten langer.

Qua weer lijkt het eerder op een nazomerdag. ‘s Morgens vroeg is er kans op een mistbank. De zon schijnt door witte sluierwolken heen die op grote hoogte hangen. Daaronder ontwikkelen zich stapelwolken. Deze verdwijnen in de avond en dan maakt Zwolle kans op een fraaie zonsondergang. De zon zakt op deze eerste herfstdag exact in het westen onder de horizon.

De wind komt woensdag uit het zuidwesten tot westen en is zwak tot matig, kracht 2 à 3. We bevinden ons aan de noordflank van een zone met hogedruk, met het zwaartepunt boven België. De zone beweegt verder naar het zuiden, waardoor fronten over onze omgeving kunnen trekken.

Dat gebeurt donderdag en vrijdag, maar de activiteit is niet indrukwekkend wat betreft de verwachte neerslag. De bewolking is donderdag wel dik, in de middag is er kans op een druppelbuitje. En de westenwind trekt aan. Naar kracht 3 tot 4 en dat is een heel stuk sterker dan in de afgelopen dagen. De temperatuur stokt bij 18 graden. In combinatie met de stevige wind voelt het nog een paar graden frisser aan.

Vrijdag is er wat minder wind, kracht 3. De bewolking wordt dunner, de kans op een buitje nog kleiner en de middagtemperatuur is wat hoger dan de dip op donderdag.

Artikel delen: