Nazorg voor inwoners Zwolle met aflopende TONK/TOZO-5 regeling

Nazorg voor inwoners Zwolle met aflopende TONK/TOZO-5 regeling

Zwolle – Inwoners en ondernemers waarvan binnenkort hun TONK-regeling of TOZO-5 regeling afloopt, krijgen in de komende maand een uitnodiging voor een gesprek met de gemeente Zwolle.

Het gesprek is bedoeld voor degenen die verwachten ook na 1 oktober het (financieel) moeilijk te hebben, veroorzaakt door Corona-gerelateerde zaken. Tijdens het gesprek wordt gekeken naar verschillende mogelijkheden waar inwoners en ondernemers gebruik van kunnen maken.

Het kabinet heeft besloten om te stoppen met steunmaatregelingen, waaronder de TONK-regeling. De beperkende Corona-maatregelen zijn grotendeels opgeheven, de economie draait weer en de werkloosheidscijfers zijn laag. Toch beseft de gemeente zich wel degelijk dat de situatie voor sommige Zwollenaren ook de komende tijd nog moeilijk is.

Helpende hand

Wethouder Inkomensondersteuning Dorrit de Jong: “We verwachten dat sommigen van de Zwollenaren die nu gebruik maken van de TONK of TOZO5-regeling het zonder (financiële) steun niet redden. En die mensen willen we een helpende hand bieden. We hebben verschillende regelingen en voorzieningen waar we mensen op kunnen wijzen. Dat doen we in een persoonlijk gesprek. We willen een helpende hand bieden.”

Verschillende regelingen
Net als voor de Corona-pandemie zijn er verschillende regelingen waar inwoners een beroep op kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld de Bijzondere bijstand zelfstandigen, de Bijzondere bijstand woonkostentoeslag, verschillende minimaregelingen of schulddienstverlening. Tijdens de gesprekken met inwoners worden deze regelingen besproken. De gemeente kijkt ook naar andere mogelijkheden die bijvoorbeeld ketenpartners of de Regio Zwolle Brigade bieden.

Uitnodiging gesprek
Inwoners en ondernemers die nu gebruik maken van de TOZO en/of TONK-regeling krijgen voor eind september een uitnodiging om in gesprek te gaan met de gemeente.

Artikel delen: