Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta

Zwolle – Daags na de verloren IJsselderby staat voor PEC Zwolle de volgende wedstijd op de rol. In de eerste midweekse speelronde van het seizoen komt Sparta Rotterdam naar Zwolle. Beide ploegen jagen op punten om onderin weg te geraken.

Het was een bittere pil voor de Zwollenaren afgelopen zondag. De eerste IJsselderby van het seizoen ging met 1-0 verloren. Een kwartier voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd. Door de nederlaag staat PEC Zwolle nog steeds met nul punten onderaan en dat is een fikse tegenvaller voor de mannen van trainer/coach Art Langeler.

De komende wedstrijden zijn dan ook cruciaal met het oog op het vervolg van het seizoen. Om weg te komen onderin moeten de punten een keer wél worden binnengehaald. Tegen Sparta Rotterdam is daar de eerste kans voor. Sparta kwam afgelopen weekend ook niet tot winst. Op vrijdagavond werd het in eigen huis 1-1 tegen N.E.C. Nijmegen. Dat was voor Sparta het vijfde punt dit seizoen.

Vorig seizoen trof PEC Zwolle de Kasteelheren ook al vroeg in het seizoen, ook toen in het MAC3PARK stadion. In speelronde 3 kwam Sparta Rotterdam op bezoek en werd het na rust, toen het met tien man was komen te staan, overlopen. Op slag van rust benutte Reza Ghoochannejhad al een strafschop, waarmee de Iraniër de riante eerste zege van het seizoen inleidde. Meteen na rust scoorde de spits nog eens waarna Clint Leemans en Yuta Nakayama de eindstand op 4-0 bepaalden. Hoe anders was dat bij het tweede duel in Rotterdam. Nu was het PEC Zwolle dat vroeg in het duel op achterstand kwam, maar in de tweede helft leek Slobodan Tedic zijn ploeg naar een 1-2 zege te schieten. Niets was minder waar, want in blessuretijd was het Lennart Thy die Sparta drie punten bezorgde: 3-2.

Niet alleen Thy, die ook dit seizoen het rood-witte tenue draagt is een oude bekende van PEC Zwolle. Vito van Crooij kwam deze zomer over van het gedegradeerde VVV-Venlo. Begin vorig seizoen keerde Van Crooij terug naar de ploeg uit zijn stad, maar de rappe vleugelaanvaller kon niet voorkomen dat de Limburgers na 34 wedstrijden een stapje terug moesten doen. Sparta bood echter uitkomst, waardoor de speler alsnog in de Eredivisie speelt en weer is herenigd met Thy. Wie ook dit seizoen bij Sparta speelt is Aaron Meijers. De verdediger werd vorig seizoen op huurbasis overgenomen van ADO Den Haag en staat sinds deze maand onder contract bij Sparta. De bezoekers hebben dan ook een zeer ervaren verdedigingslinie, want naast de 33-jarig Meijers, staan ook Tom Beugelsdijk (31) en Vriends (30) in de verdediging geposteerd. Het drietal heeft samen al 29 seizoenen aan Eredivisie-ervaring.

Scheidsrechter woensdagavond is Martin Pérez. Assistent-scheidsrechters zijn Angelo Boonman en Thomas Krijt. Official is Luuk Timmer. VAR in Zeist is Ingmar Oostrom en AVAR is Don Frijn. De aftrap is om 21.00 uur.

Artikel delen: