Meer muziek in de bieb

Zwolle – In de laatste drie dagen van de muziekweek ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de muziekbibliotheek staan er diverse activiteiten op het programma; een korenestafette, het Open Podium voor jong talent, een platenbeurs en het maandelijkse lunchconcert.

Donderdagavond vindt in de Statenzaal een korenestafette plaats, waarbij diverse (Zwolse) koren het stokje aan elkaar doorgeven. Drie uur lang worden alle stemregisters open getrokken met concerten van het Overdagkoor, Multiple Voice, het Overijssels Kamerkoor en Blent. Deze avond is divers qua stijlen, muzieksoorten en stemklanken. Dankzij de akoestiek en de grandeur van de Statenzaal, zijn de concerten gegarandeerd top. De korendag start om 19.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Entreebewijzen kosten 5 euro en zijn te reserveren via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekzwolle.nl).

Vrijdagmiddag 17 december is van 12.15 tot 13.15 uur het maandelijkse lunchconcert in de Statenzaal. Dit keer staan liederen van Brahms, Schubert en Giuliani op het programma. De liederen worden  afgewisseld met enkele stukken voor gitaar solo. De uitvoerende zijn Margreet Rietveld (sopraan) en Sjors Holleboom (gitaar).

Aansluitend zijn de spotlights gericht op jong en nieuw muziektalent! Studenten van het conservatorium en leerlingen van de Muzerie vertonen hun muzikale kunsten in de Statenzaal. Van 13.30 tot 15.30 uur geven de studenten acte de présence.  Vanaf 15.30 uur laten de Muzerie-leerlingen van zich horen. De entree is gratis.

In 1958 waren er nog geen cd’s, mp3-spelers of I-tunes. De lp-collectie van de muziekbibliotheek groeide en lp’s werden letterlijk grijs gedraaid. Zaterdag 20 december gaat de bibliotheek terug in de tijd met een platenbeurs. Handelaren en particulieren bieden tijdens de beurs hun grammofoon-platen aan; als bezoeker kun je op zoek gaan naar die ene bijzondere lp. Er wordt uitsluitend vinyl (lp’s, singles,12 inch) en bakeliet verkocht.

Meer informatie is te lezen op www.platenbeurzen.com.

Artikel delen: