Fraterhuis Academie met Margriet Brandsma over bondskanselier Merkel

Fraterhuis Academie met Margriet Brandsma over bondskanselier Merkel

Zwolle – Fraterhuis Academie staat op zaterdag 2 oktober van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van Duitsland. Na eerdere succesvolle colleges is Margriet Brandsma opnieuw te gast om deze keer te vertellen over de vertrekkende Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Journalist Margriet Brandsma werkte twintig jaar voor het NOS-journaal en van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Duitsland. Vanaf die periode schreef ze ook boeken over Duitsland, zoals Daar is de Muur en Het mirakel Merkel. Tegenwoordig is ze werkzaam als freelance journalist en als gastdocent journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Na eerdere succesvolle colleges is ze opnieuw te gast om te vertellen over het Duitsland, deze keer over de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Merkel trad in 2005 aan en heeft aangekondigd dat ze na de verkiezingen in september van dit jaar niet zal terugkeren in de Duitse politiek. Zestien jaar is Merkel dan bondskanselier geweest, net zolang als de man die haar politieke talent ontdekte, Helmut Kohl.

Kohls Mädchen, het meisje van Kohl, werd Merkel daarom wel genoemd, niet tot haar genoegen overigens. Merkel is de eerste vrouw die bondskanselier werd, de eerste met wortels in de voormalige DDR en ze was, toen ze aantrad, ook nog eens de jongste bondskanselier ooit. Hoe gaat ze de geschiedenisboeken in? Hoe komt het dat de Duitsers Mutti, zoals één van haar bijnamen luidt, zo zijn gaan waarderen? Wat gebeurde er nu precies in het vluchtelingenjaar 2015? En wat is er waar van het verhaal dat je met Merkel heel erg kunt lachen?

Vrienden van het Fraterhuis betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Artikel delen: