IJsselcentrale - Foto: Wouter Steenbergen
IJsselcentrale
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Westenwind en wolken, overdag droog

Zwolle – Donderdag speelt de wind eerste viool in het Zwolse weer. Hij neemt van kracht 3 in de ochtend (uit het zuidwesten) toe naar kracht 4 (uit het westen). In de middag wordt in open terrein misschien zelfs kracht 5 aangetikt. Een vrij krachtige wind die al wat blaadjes van de bomen blaast.

Een belangrijke bijrol is weggelegd voor de wolken. Eerst komt de zon er nog wel door, maar daarna wordt de bewolking dikker en is de zon foetsie. Er trekt donderdag een zwak frontensysteem over, waar overdag geen regen uit wordt verwacht. Misschien spettert het in de avond en nacht naar vrijdag wel af en toe. Veel zal het niet te betekenen hebben. Het kwik in de Zwolse thermometers stagneert ter hoogte van 18 graden. Frisheid die des te meer merkbaar als je in de volle wind staat.

Donderdagavond bindt de wind geleidelijk in. Wat overblijft is een zwak zuchtje vanuit het zuidwesten. In de nacht naar vrijdag zijn de wolkenvelden vermoedelijk sterker dan de opklaringen. De temperatuur daalt naar ongeveer 13 graden.

Vrijdag zit Zwolle eerst nog onder veel bewolking. Die laat geen regen vallen en in de middag breekt zon steeds beter door. Het kwik klimt weer iets boven de 20 graden uit. De wind komt uit het zuidwesten met kracht 3.

Het weekend ziet er heel redelijk uit en voelt nog beter. Want het kwik gaat op zondag omhoog naar 23 graden. Dat is een ideale temperatuur. Wolkenpartijen die de zon boven de stad geregeld afschermen doen daar niks aan af. En de kans op neerslag is klein. De wind zoekt de zuidoosthoek op en is niet storend. We gaan het gewoon een nazomerweekend noemen.

Artikel delen: