Punt voor PEC Zwolle en Sparta

Punt voor PEC Zwolle en Sparta

Zwolle – PEC Zwolle en Sparta Rotterdam hebben woensdagavond allebei een punt overgehouden aan het treffen in het MAC3PARK stadion. Nog binnen de minuut scoorde Vito van Crooij de openingstreffer voor de bezoekers, maar in minuut acht was het alweer gelijk door Daishawn Redan.

Eerste goal na vroege domper
Het was al vroeg raak en niet voor Zwolle. Uitgerekend Vito van Crooij kopte fraai binnen na een voorzet vanaf de linkerkant gegeven door Aaron Meijers. Via de paal stuiterde de bal binnen waardoor PEC Zwolle met een fikse domper aan het duel begon. Toch weerhield PEC Zwolle dat er niet van om met het strijdplan door te gaan.

Na zes minuten had Gervane Kastaneer de gelijkmaker op het hoofd, maar de aanvaller besloot af te leggen op Slobodan Tedic en dat mislukte. Niet lang daarna viel de eerste goal van het seizoen alsnog. Yuta Nakayama gooide plotsklaps de trukendoos open op de achterlijn en bediende Daishawn Redan op maat: 1-1.

Hierna was Sparta weer aan zet, dat een vrije trap van Mohammed Osman gekeerd zag worden door Kostas Lamprou, terwijl vlak voor rust Kastaneers kopbal door Sparta-doelman Emil Okoye werd gekeerd en de rebound door een Spartaans been werd verijdeld.

 

Kansen over en weer

PEC Zwolle begon wervelend aan de tweede helft en was met een kopbal van Bram van Polen in de buurt van de voorsprong. Na een kwartier nam Sparta het heft echter in handen en mocht Zwolle Lamprou danken dat het prima reddingen in huis had op schoten van Dirk Abels en Emanuel Emegha. Zeker die laatste speler had met zijn uithaal van een meter of acht de Rotterdammers op voorsprong kunnen zetten. Dat had even later Tedic ook kunnen doen, die tweemaal zijn inzet op het dak van het doel zag belanden. Een spectaculaire omhaal van Eliano Reijnders ging eveneens net over de lat, waardoor er aan de stand geen verandering meer kwam.

 

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle alweer om 21.00 uur. Dan is FC Utrecht in de Galgenwaard de tegenstander.

 

PEC Zwolle – Sparta Rotterdam: 1-1 (1-1).

Toeschouwers: 9.000

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Huiberts (PEC Zwolle) Smeets en Goudmijn (Sparta Rotterdam)

 

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Voet, Nakayama, Kastaneer (72’ Landu), Huiberts, Tedic, Strieder (46’ Reijnders), Redan (72’ Fernandes), Van den Belt en Pabai.

 

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Meijers, Auassar, Mijnans (46’ Emegha), Osman (69’ Goudmijn), Thy (85’ Engels), Smeets en Van Crooij.

 

Scoreverloop:

2’ Van Crooij 1-0

8’ Redan 1-1

Bron:  peczwolle.nl

Foto's 9
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Punt voor PEC Zwolle en Sparta
Artikel delen: