OldStars tafeltennis van start in Zwolle

OldStars tafeltennis van start in Zwolle

Zwolle – Ouderen uit Zwolle en omstreken kunnen woensdag 29 september gratis kennismaken met OldStars tafeltennis bij Tafeltennis Zwolle. De kick-off staat onder leiding van voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop.

OldStars tafeltennis is voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tafeltennis ervaring. Het is een initiatief van het Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond en Sportservice Zwolle. Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op latere leeftijd kan worden beoefend.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars tafeltennis in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. OldStars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’. Er worden naast het tafeltennis ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Tafeltennis Zwolle start op 29 september met de eerste groep tafeltennissers.

Het programma voor de kick-off op 29 september:

13.00 uur – Inloop met koffie en thee & opening door Tafeltennis Zwolle

13.30 uur – Clinic OldStars tafeltennis Bettine Vriesekoop

14.45 uur – Afsluiting

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk.

Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol veertien nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers waaronder OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Aanmelden voor de kick-off op 29 september kan via Gerwin Woelders, voorzitter@tafeltenniszwolle.nl.

Artikel delen: