Zwolse orkesten presenteren Winter Wonderland

Zwolle – Op 20 december 2008 organiseert Bigband Allotria uit Zwolle een bijzonder evenement: Winter Wonderland. Dit wordt een productie die volop refereert aan koude winters van vroeger. Hoewel koud … rond de gaskachel verschafte het repertoire van onder meer Bing Cosby, Frank Sinatra en Dean Martin een gloed waar we met weemoed aan terugdenken.

Bigband Allotria brengt–voor één onvergetelijke avond- die warmte terug bij de mensen. Dat doet de band samen met het HanzeOrkest, ook zo’n gerenommeerd Zwols orkest. Samen leidt dat tot een orkest dat de kenners de “metropole bezetting” noemen. Het programma wordt verder gedragen door twee formidabele vocalisten: Denise Jannah en Herman Nijkamp. Winter Wonderland vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

Historisch concert

Bigband Allotria uit Zwolle heeft een rijke historie die al begint in de dertiger jaren van de vorige eeuw. In de jaren zestig en zeventig organiseerde de band de spraakmakende jaarlijkse “Allotria gala’s”. Dat waren galaconcerten waar grote sterren werden begeleid door Allotria en gepresenteerd door Willem Duijs.

Halverwege de jaren ’70 nam de populariteit van de bigband muziek af. Maar niet lang, want er is al weer sprake van een heuse revival. Brian Setzer (de rockabilly koning van de Stray Cats) en Robbie Williams maakten hun mooiste platen met een bigband. In eigen land hadden Herman brood en recent nog Barry Hay succes met bigband. Jonge mensen kennen de bigband-sound van het programma Idols.

Bigband Allotria heeft die ups en downs aan zich voorbij laten gaan en is decennialang een constante speler gebleven op het Zwolse muziekveld.

winnaar

De afgelopen zomer is de ontwikkeling van Allotria bekroond met het winnen van het prestigieuze bigbandconcours in Hoofddorp. Het organiseren van een eigen concert voor Zwolle is een logisch vervolg daarop. Een mooie volgende ambitie daarbij is de keuze voor de orkestsamenstelling van het grote voorbeeld: het Metropole Orkest.

Zo’n bezetting is tegenwoordig zo kostbaar en zeldzaam dat we kunnen spreken van een unieke gelegenheid. Dat wordt een vol podium en dat betekent een visueel en muzikaal spektakel!

Kerst-sterren

De onverslijtbare kerstliedjes zoals Winter Wonderland, Rudolph the red nosed reindeer, I’m dreamin’of a white christmas … het zijn bijna verplichte nummers en ze worden zeker gespeeld. En waarom ook niet? De liedjes zijn bijzonder sfeervol, de arrangementen uit de kunst en het feest van de herkenning mag uitbundig worden gevierd. Het kerstrepertoire wordt afgewisseld met orkeststukken uit hetzelfde winterwarme nest. De mooiste melodieën zullen worden vertolkt door niemand minder dan Denise Jannah en Herman Nijkamp.

Denise Jannah is de ideale warme persoon voor dit winterfeest. Als geen ander kan zij de decennia overbruggen en ons terugvoeren naar de gezelligheid van doppinda’s bij de gaskachel. “This woman can make you dream, cry, and fall in love. What more could you desire…” (The Music  Advocate)

Herman Nijkamp is voor deze gelegenheid de ideale man naast Denise Jannah. Als vocalist, als instrumentalist en als bandleider van bigband Allotria is hij, zeker in onze regio, een publiekstrekker van formaat. Zijn speelstijl is geworteld in dezelfde traditie als Winter Wonderland: de grote jaren ’50.

Na het concert van Allotria en het HanzeOrkest gaat Winter Wonderland nog verder. Talk of the Town, de band rond zangeres Margareth van Munster, verzorgt nog een sfeervolle after party.”

Winter Wonderland vindt plaats op 20 december in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Aanvang 20.00 uur.

Kaarten à € 25,- zijn te koop bij de kassa van de Buitensoos, tel. 038 4 260 260.

Artikel delen: