Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken maar droog

Zwolle – Vrijdagochtend zit Zwolle waarschijnlijk tegen een grijs wolkendek aan te kijken. Dat gaat breken en de zon piept erdoorheen. Het aandeel zon wordt daarna groter, maar wolken blijven present boven de stad.

Wolken of geen wolken, in de regio Zwolle wordt vrijdag geen neerslag verwacht. De wind is aanvankelijk zwak uit het zuidwesten en neemt in de middag toe naar matig, kracht 3 à 4. Redelijk wat wind dus, wel minder dan op donderdag. Wat doet de temperatuur? Die stijgt van ongeveer 15 graden in de vroege ochtend naar zo’n 21 graden in de middag. Dat maximum wordt pas aan het eind van de middag bereikt.

In de avond neemt de wind gas terug. Er is een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vermoedelijk hebben de wolkenvelden de overhand. Zaterdag zou het door alle wolken met de zonneschijn wel eens tegen kunnen vallen. Maar het blijft droog en de wind komt uit de vrij warme zuidwesthoek. Een middagtemperatuur iets boven de 20 graden moet zaterdag haalbaar zijn. En de wind is overwegend zwak. Goed weer om buiten dingen te doen, zonder weg te waaien of nat te worden.

Zondag krijgt de zon Zwolle beter in het vizier, hoewel het ook dan niet geheel wolkeloos is. Belangrijker is dat de windrichting zuidelijk wordt, zodat nóg warmere lucht hierheen komt. Het lijkt erop dat we in de stad maar liefst 24 graden Celsius gaan scoren. Dat is hoog voor de tijd van het jaar. De wind blijft met kracht 2 à 3 netjes binnen de perken. Er zijn berekeningen dat hier zondagmiddag een bui vanuit Frankrijk opdoemt, maar de kans lijkt niet groot.

Genieten van het weer is dit weekend welhaast verplicht, want in de dagen daarna wordt het duidelijk minder. Minder warm en minder droog, in de nieuwe week is er bijna elke dag kans op regen.

Artikel delen: