Landstede-studenten actief in Fanshop van FC Zwolle

Zwolle – Alle sportkleding zo mooi mogelijk presenteren: dat deden de Landstede-studenten Chantal Woning (17) en Sylvia Holweg (18) onlangs in de Fanshop van FC Zwolle. Deze winkel is op 28 november geopend. Oud-student Oscar Veron (23) ontwierp de routingbordjes voor het nieuwe voetbalstadion aan de Ceintuurbaan.



Chantal studeert voor Verkoopspecialist en Sylvia doet de opleiding Filiaalmanager/Ondernemer. Beide opleidingen zijn gericht op de modewereld en het aanlokkelijk uitstallen van kleding is een belangrijk onderdeel. Oscar Veron (23) studeerde Media & Vormgeving bij Landstede. Toen FC Zwolle een prijsvraag bij zijn opleiding neerlegde voor routingbordjes in het nieuwe stadion, bleek Oscars idee favoriet: “Naambordjes van 20 bij 15 centimeter die met arty fotografie zijn vormgegeven en uitgevoerd in de huisstijlkleuren van FC Zwolle”, vertelt Oscar. De bordjes zijn inmiddels klaar en hangen in het nieuwe stadion. Zowel Oscar als zijn opdrachtgever zijn zeer tevreden over het resultaat.

In de Fanshop ging het om shirts, sportschoenen, sweaters en sjaals. Chantal en Sylvia hadden die vaardigheid natuurlijk ook in een kledingzaak kunnen ontwikkelen, maar als leerwerkplek vinden ze de Fanshop van FC Zwolle veel beter. “Dit is veel uitdagender dan een winkel inrichten”, zegt Sylvia. Chantal voegt toe: “In een kledingzaak kan het personeel zelf ook presenteren. In de sportwereld hebben ze echt modemensen nodig.” Studenten leren bij Landstede niet alleen op school, maar ook buitenschools, in de praktijk. Zij doen dit bij partners van Landstede die daar speciale faciliteiten voor hebben. FC Zwolle is een van die samenwerkingspartners.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)