Politie schrijft vingers blauw aan bekeuringen in Zwolle - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Politie schrijft vingers blauw aan bekeuringen in Zwolle

Zwolle – De politie heeft donderdag veel boetes uitgedeeld in Zwolle tijdens verkeerscontroles. Agenten van het Team Verkeer Oost-Nederland gingen op pad met hun Zwolse collega’s. Het aantal overtredingen waarvoor bekeuringen werden gegeven was zo hoog dat er een vervolg op de actie komt.

Maar liefst 67 fietsers gingen op de bon omdat ze een mobiele telefoon vasthielden op de fiets. 47 fietsers kregen een prent omdat de fietsverlichting niet in orde was.. Dertien bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. Twee mensen werden gepakt omdat ze reden op een elektrisch skateboard.

Drie personen werden gepakt omdat ze reden zonder rijbewijs. Eén keer werd een bon uitgeschreven voor geen voorrang verlenen bij een zebrapad. Een bromfietser moet diep in de buidel tasten omdat hij op een fietspad reed. Ook reed er iemand door het rode verkeerslicht. Een ander krijgt binnenkort de rekening op de deurmat voor een onleesbare kentekenplaat. Twee automobilisten werden bekeurd omdat de auto te donkere, voorste zijruiten had. Een automobilist kreeg een boete omdat de hulpkoppeling van zijn aanhanger onjuist was bevestigd.

Acht keer was er sprake van een forse snelheidsovertreding. Een bromfietser reed zonder helm en een andere bromfietser viel door de mand omdat de remmen niet werkten. Ook werd een bromfiets uit het verkeer genomen vanwege de slechte technische staat.

Artikel delen: