Videoserie brengt Thomas a Kempis dichterbij - Foto: ANNO Wieisthomas
Foto: ANNO Wieisthomas

Videoserie brengt Thomas a Kempis dichterbij

Zwolle – De Zwolse rapper (The Alliantie), vlogger, en theatermaker Thomas Siemonsma is op zoek gegaan naar Thomas a Kempis. In acht korte videofilms maakt hij de kijkers deel van zijn zoektocht, met vragen en ervaringen.


Thomas a Kempis wordt wel gezien als de grootste influencer die Zwolle ooit gekend heeft. De zoektocht naar ‘Wie is Thomas’ maakt onderdeel van een groter programma rond het 550ste herdenkingsjaar van de sterfdatum van Thomas a Kempis. Museum in de maak, Anno , heeft opdracht gegeven aan Julius Media, uit Kampen, en Thomas Siemonsma, uit Zwolle, voor deze eigentijdse videoserie.

Naast de videoserie, waar nog een film van wordt gemaakt voor uitzending op RTV Oost, is er ook een audiotour samengesteld. Rob Bults, verhalenverteller, muzikant en festivalorganisator, neemt je mee op een wandeling door Zwolle langs plekken die van grote betekenis zijn geweest voor Thomas a Kempis en de Moderne Devotie.


Het herdenkingsjaar zit nog tot 24 juli 2022 vol met activiteiten rond Thomas a Kempis en de Moderne Devotie. Zo wordt o.a. het Thomas a Kempis Museum in het najaar officieel geopend, is er een herdenkingsconcert op 3 oktober in de OLV Basiliek, wordt op 16 oktober het 635 jarig bestaan van het Moederklooster van de Moderne Devotie te Windesheim herdacht, en wordt er op 16 november stilgestaan bij het 10 jarig bestaan van het Verdrag van Windesheim, tussen Zwolle en Deventer. Voor meer informatie kijk ook eens op: www.wieisthomas.nl, www.thomasakempiszwolle.nl en op www.anno.nl

Foto's 3
Videoserie brengt Thomas a Kempis dichterbij - Foto: ANNO Wieisthomas
Foto: ANNO Wieisthomas
Videoserie brengt Thomas a Kempis dichterbij - Foto: ANNO Wieisthomas
Foto: ANNO Wieisthomas
Artikel delen: