Almelosekanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelosekanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag veel bewolking, zondag ook zon en warm

Zwolle – Zaterdag zit de zon achter een grijze wolkenlaag. Daar komen we de hele dag waarschijnlijk niet van af. Misschien dat zonnestralen Zwolle af en toe bereiken via gaatjes in het wolkendek. Onder de wolkenmassa blijft het droog.

Optisch valt het weer zaterdag tegen, maar verder is er weinig op aan te merken. De temperatuur loopt in de namiddag op naar 21 graden, wat een paar graden boven normaal is voor eind september. En er staat niet veel wind. Zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuidwesten. De wind heeft zaterdag de neiging om af te nemen, dus niemand zal er last van hebben. In de namiddag en avond wordt de wind wat meer zuidelijk en valt hij tijdelijk helemaal weg.

In de nacht naar zondag steekt een zwakke wind op uit het zuidoosten. Daar komt warmte vandaan. Zondag zijn de perspectieven voor de zon ook een stuk beter. Een knalblauwe lucht is te veel gevraagd, want er zijn wolken op allerlei hoogtes aanwezig. Maar de zon schijnt vaak boven Zwolle.

Zondag is gewoon een mooie nazomerdag, niet alleen vanwege de zonneschijn, ook omdat de temperatuur flink stijgt. We beginnen ‘s morgens met een minimum van ongeveer 13 graden, rond lunchtijd heeft Zwolle minstens 20 graden op de thermometer staan en in de loop van de middag zal op diverse plekken in de stad 24 graden worden gehaald.

Zondagmiddag en -avond trekken buien over Duitsland. Vooral in de avond is er kans dat ook in de regio Zwolle een verdwaald exemplaar opduikt. Dan is het even nat, maar veel regen wordt in onze omgeving niet berekend. In de nacht naar maandag verdwijnt alle buiigheid.

Maandag is het minder warm dan op zondag, een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden. En we houden het niet droog, want een front met regen is vanuit het westen in aantocht. Volgens de huidige inzichten komt dat front in de loop van maandagmiddag boven de regio Zwolle aan. Dit kan een natte avondspits opleveren.

Dinsdag lijkt de enige dag in de nieuwe week te worden waarop het een heel etmaal droog blijft in Zwolle. Met redelijk wat ruimte voor zon. Op alle andere dagen krijgen we te maken met passerende regenfronten en storingen. De temperatuur blijft onder de 20 graden. Misschien wel ruim daaronder, maar dit is nog onzeker. In de komende weerberichten op Weblog Zwolle weten we daarover meer.

Artikel delen: