Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – In de Utrechtse Galgenwaard begint voor PEC Zwolle zaterdagavond om 21.00 uur speelronde 7. Na het eerste behaalde punt van afgelopen woensdag, gaan de Blauwvingers in Utrecht voor een goed vervolg.

PEC Zwolle behaalde in de midweekse speelronde het allereerste punt van het seizoen. De avond leek rampzalig te verlopen toen Vito van Crooij binnen de minuut Sparta Rotterdam op voorsprong schoot, maar Daishawn Redan reageerde in de achtste minuut met de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen op de voorsprong, maar hielden Emil Okoye en Kostas Lamprou verder hun doel schoon, waardoor de vroege 1-1 tussenstand om kwart voor elf ook de eindstand bleek.

FC Utrecht speelde op dezelfde avond in Nijmegen en won met 0-3. Wie die uitslag zag, zou denken dat het van een leien dakje ging, maar dat was toch niet zo. Utrecht kende vooral een betere start en kwam via Bart Ramselaar al vlot op voorsprong. Daarna kreeg N.E.C. Nijmegen ook voldoende kansen, maar de bezoekers uit de Domstad gingen met de kansen die zij kregen veel zorgvuldiger om. Anastasios Douvikas en nog eens Ramselaar bouwden de score uiteindelijk uit tot 0-3. Zo won Utrecht ietwat geflatteerd maar toch zeker wel verdiend en nestelde het zich steviger in de subtop.

Wie naar de affiches uit voorbije jaren kijkt, kan zich verlekkerd in de handen wrijven, want FC Utrecht – PEC Zwolle staat altijd garant voor goals en sensatie. De eerste jaren na de promotie was PEC Zwolle zeker in de Galgenwaard een ware angstgegner voor de FC. Zo speelde het er in het eerste jaar met 1-1 gelijk en won het daarna nog met 1-2 en 0-2. De laatste jaren heeft FC Utrecht echter de beste papieren, al was PEC Zwolle in een lege Galgenwaard afgelopen seizoen heel dicht bij de winst. Pas diep in blessuretijd redde Hidde ter Avest een punt, toen PEC Zwolle na een rode kaart van Bram van Polen met tien man was komen te staan. Het was de avond van Thomas Buitink, die zijn eerste Zwolle-goal maakte en die van Xavier Mous, die plotsklaps weer tot eerste doelman werd benoemd toen bekend werd dat Werder Bremen Michael Zetterer had teruggeroepen. De 3-3 was zeer vermakelijk, echter kon het publiek niet genieten van deze prachtige voetbalavond. Dat zal zaterdag wel anders zijn, want vanaf de komende speelronde mogen de stadions in Nederland weer voor 100% gevuld worden, iets wat sinds maart 2020 niet meer kon en mocht.

Scheidsrechter zaterdagavond is Allard Lindhout. Assistent-scheidsrechters zijn Rens Bluemink en Martijn Beijer. Official is Michael Eijgelsheim. De VAR is ditmaal Robin Hensgens, die geassisteerd zal worden door Ralf van Vlokhoven. Net als afgelopen woensdag is de aftrap om 21.00 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: