Berkum pakt winst tegen Swift

Berkum pakt winst tegen Swift

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van directe concurrent Swift maar heeft daar de mouwen flink voor moeten opstropen. De Zwollenaren kwamen snel terug van een achterstand en gingen na rust verdiend als overwinnaar van het veld.

“We hadden het redelijk staan, we hadden controle en er zijn kansen gecreëerd. Een terechte overwinning,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Je ziet ons nu wekelijks beter worden, ik ben heel tevreden dat er ontwikkeling in de ploeg zit.” Coach Martin de Groot van Swift zag dat zijn team er nog niet was. “We zijn nog niet in vorm, ook conditioneel niet. In de tweede helft gaven we te veel ruimte weg.”

Berkum gaf direct vol gas en dat leverde al na twee minuten bijna resultaat op. Chris van der Meulen speelde zich goed vrij maar zijn schot belandde vervolgens op de lat. Vlak daarna had Van der Meulen vlak voor het Swift-doel opnieuw een kans, maar ditmaal ging zijn inzet over. Anders dan het spelbeeld deed vermoeden ging Swift daarna met de eerste goal aan de haal. Bij een corner greep de Berkum-defensie niet adequaat in en daardoor kon Jelle Spanninga bij de eerste paal voor 0-1 zorgen.
De bezoekers konden echter niet lang van die voorsprong genieten, want twee minuten later kwam Berkum weer langszij. Nadat Chris van der Meulen bij de cornervlag voorzette kon Johnsen Bacuna vrij voor de goal de 1-1 binnen tikken. Een schot van Ivar Nijboer ging rakelings over het Swift-doel, maar daarna zorgden de Amsterdammers gaandeweg voor meer dreiging. De bezoekers hadden het vizier echter niet goed afgesteld en ook greep Berkum-keeper Jasper de Visser, normaliter doelman van het tweede elftal, enkele keren goed in. In de extra tijd van het eerste bedrijf was de thuisclub dicht bij een tweede goal, maar na een corner belandde een kopbal van verdediger Dennis Horstman op de lat.

Na de hervatting maakte Berkum-keeper De Visser opnieuw enkele inzetten bekwaam onschadelijk en na iets meer dan een uur moest Horstman er aan te pas komen om een bal van de Zwolse doellijn te halen. De krachtsverhoudingen waren in die fase redelijk gelijk verdeeld, met kansen over en weer, maar Berkum trok toch aan het langste eind. Zo’n 20 minuten voor tijd werd Bacuna in het strafschopgebied van de sokken gelopen en dat leverde een terechte penalty op. Chris van der Meulen liet Swift-keeper Mats van der Wijst vervolgens kansloos: 2-1. Swift zette daarna nog wel aan maar slaagde er niet meer in om die achterstand goed te maken, mede door uitstekend keeperswerk van Jasper de Visser, die als ‘man of the match’ op een prima debuut in de Berkum-hoofdmacht terug kan kijken. Swift-invaller Ralph Jurna moest ruim in blessuretijd nog met een rode kaart van het veld, na lomp inkomen op Frank van der Burg, en kan dus een schorsing tegemoet zien.
Door deze uiteindelijk terechte winst is Berkum op de ranglijst van de Hoofdklasse B drie plaatsen omhoog geklommen en op de negende plek heeft de ploeg van trainer Arno Hoekstra de aansluiting bij de middenmoot weer te pakken.

Foto's 12
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Berkum pakt winst tegen Swift
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goede wedstrijd van Berkum; terechte winst en weer een heerlijk middagje op de Vegtlust beleefd. Bedankt alle supportersQ!!
    gemodereerd

  2. de koopclub van zwolle heeft eindelijk weer eens een (benauwde) overwinning behaald op het verfoeide kunstgras en meteen wordt er weer polonaise gelopen in de ongezellige ruimte die er kantine genoemd wordt
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.