PEC Zwolle vergooit na rust kans op punten

PEC Zwolle vergooit na rust kans op punten

Zwolle – In stadion Galgenwaard heeft PEC Zwolle zaterdagavond een harde nederlaag geleden. Ondanks dat het een uur lang nog een prima uitzicht had op resultaat en bij vlagen zelfs beter voetbalde dan de thuisploeg, gaf het de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten compleet weg: 5-1.

PEC Zwolle leek de openingsfase, waarin FC Utrecht het initiatief had zonder kleerscheuren door te komen, maar na tien minuten ging het mis toen Siemen Voet vanuit zijn rug Bart Ramselaar over zijn zonet uitgestoken been zag duikelen. Allard Lindhout wees gedecideerd naar de strafschopstip, waarna Tasos Douvikas het presentje gretig uitpakte: 1-0.

Utrecht wilde direct doorpakken en kwam via de koppende Ramselaar akelig in de buurt van de tweede, maar Kostas Lamprou redde. Pas na een half uur kwam Zwolle meer in het spel voor en kreeg het direct ook de grootste kans. Gervane Kastaneer ramde de bal kiezelhard tegen de onderkant van de lat. Daarna stuiterde de bal net aan de verkeerde kant van de lijn terug het veld in. PEC Zwolle ging door en kwam via Dean Huiberts tot een nieuwe schietkans. Deze gerichte uithaal kon nog maar net door Maarten Paes worden gekeerd. Ook een uithaal van Yuta Nakayama trof net geen doel.

PEC Zwolle kwam sterk uit de kleedkamer. In het eerste kwartier kwam de thuisploeg nauwelijks in balbezit en speelde het spel zich af op de Utrechtse helft. Huiberts kreeg bovendien een goede schietkans maar schoot rakelings naast. René Hake greep met een dubbele wissel in en dat resulteerde zich vrij rap in de 2-0 van Moussa Sylla. Daarna kreeg PEC Zwolle in korte tijd twee flinke dreunen te verwerken. Allereerst was daar de inmenging van de VAR, die scheidsrechter Lindhout naar de kant dirigeerde. Terug in het veld gaf de arbiter een tweede strafschop aan FC Utrecht. Nu schoot Bart Ramselaar raak. Een minuut later lag zelfs de 4-0 erin. Waar Lamprou eerst nog een knappe redding verrichtte, stond invaller Mimoun Mahi op randje buitenspel op de juiste plaats om Utrechts vierde te maken. PEC Zwolle deed nog wel wat terug, maar de weliswaar schitterende uithaal van Mustafa Saymak, kwam een kwartier te laat om de wedstrijd nog spannend te maken: 4-1. Bovendien kwam ook FC Utrecht nog een keer tot scoren. Mike van der Hoorn frommelde de bal na een voorzet die niet weggewerkt kon worden binnen en bepaalde de eindstand op 5-1.

Volgende week zaterdag, 2 oktober, krijgt PEC Zwolle kans op eerherstel. Dan is in het MAC3PARK stadion sc Heerenveen de tegenstander.

Artikel delen: