Reconstructie ‘moord Seyah’ Assendorp

Zwolle – In een huis aan de Molenweg in Zwolle is maandagavond de moord op een 56-jarige Seyah gereconstrueerd. De man werd in oktober om het leven gebracht. Voor de reconstructie werd de kruising van de Molenweg met de Assendorperstraat urenlang afgezet.

De broer van het slachtoffer werd eerder aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de Zwollenaar om het leven heeft gebracht. Volgens de advocaat van de man was ruzie over een erfenis de oorzaak van het misdrijf. Justitie wil niets kwijt over de reconstructie, omdat de zaak eerst voor de rechter moet worden gebracht. Naar verwachting is dat eind januari.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 21
 1. …………word je nu nooit eens moe van jezelf Pp?

  Wellicht waren er nog handlangers uit jouw vaderland bij?

  Of misschien heeft de broer wel voor iemand anders bekend?

  Begrijp je misschien wel dat een zaak goed voorbereid naar de rechter moet?


  ⚠️ Meld

 2. Waarom nog een dure reconstructie van een zaak die al is opgelost?

  Open je ogen John. Mensen van allochtoonse komaf plegen vaker misdrijven t.o.v. de ‘blonde nederlander’. En tjah, de goeden moeten altijd onder de slechten lijden.

  Ies koeltoer. Hoort bij de multi-culti.

  🙁


  ⚠️ Meld

 3. @ghehe.

  Wat is dat voor een cliché reactie? Je bent net 16 en komt zeker van een christelijke school waar je dit zinnetje hebt geleerd? Met je wijzende vinger en drie naar jezelf? 🙁

  Multi-culti hoort bij mij zoals het bij jou ook is opgedrongen door de staat. Miljoenen worden in de integratie en allochtoonse probleemjongeren gepompt. Onnodig omdat een groot deel niet WIL integreren.


  ⚠️ Meld

 4. Oh nee Jan vd Lubbe, de negatieve verwijzing naar de ‘andere cultuur’ is origineel bedoel je? Dan vind ik die van mij tenminste nog inhoud hebben.

  Multiculti wordt niemand opgedrongen. Je eigen cultuur, die wordt je opgedrongen. Vanaf de geboorte al. In in sommige gevallen wel zodanig dat men totaal niet meer kan begrijpen hoe een andere cultuur in elkaar steekt. Dit te pas en te onpas gebruikt en men zich continu slachtoffer voelt van ‘de badguys’….Integreren kan alleen als NL daar open voor staat, maar gezien de decenia oude weerstand tegenover de Oosterse cultuur hebben we daar nooit oprecht vollledig open voor gestaan. Hoe verwachtje van een andere cultuur dat die integreerd in een cultuur waar een grote muur omheen is gebouwd? Probleem is dat het eten zich daar wel bevind, dus breken ze de muur af. Ze proberen dus onze ‘normen en waarden-muurtjes te slopen’ dat was heel anders geweest als we ze gewoon binnen hadden gelaten en van begin af aan welkom hadden laten voelen.  ⚠️ Meld

 5. Onder welke steen kom jij vandaag dan Jan?
  Ja, inderdaad misdrijven komen vaker voor met mensen die dezelfde omschrijving hebben, maar dat zelfde geldt voor de omschrijving voor alle kolonisatie in de wereld. Of de KKK of de neonazies. Betekent dat dan dat alle witte en reinen dan ook gelijk extreem rechts zijn?

  ========

  Editted by Weblog Zwolle

  John, we merken dat je een onjuist e-mailadres hanteert.
  We vragen je vriendelijk je taalgebruik te matigen, geen persoonlijke aanvallen te doen en on-topic te reageren.
  Vragen: via ons mailadres a.u.b.
  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 6. Nederland staat genoeg open voor de multi-culti en er wordt heel wat geld ingepompt terwijl de bejaarden hier het mogen doen met twee rollen wc papier per week. 🙁

  Integreren komt dus genoeg van de kant van NL. Laat het ook eens van de kant komen van de nog te integreren persoon. Indien wij naar een land van de te geïntegreerde personen zouden gaan verhuizen, MOETEN we ons wel aanpassen. Anders loop je de kans om gestenigd te worden bijvoorbeeld.

  En de weerstand tegen de oosterse cultuur? Chinezen en indonesië? Hebben we daar last van? Moesten we daar miljoenen in pompen om de chinese of indo jongere van de straat te halen zodat ze wel fatsoenlijk in de maatschappij kunnen staan en meedraaien? Moeten we onze kerkelijke normen en waarden aan de kant schuiven, iets waar we 100-en jaren over gedaan hebben en om op te bouwen?

  Waren ze nooit in het begin welkom? Hebben we de gastarbeiders niet met open armen ontvangen? De eerste gastarbeiders waren de italianen. Hoor je deze jongeren in het nieuws? Zijn het de italianen die nog steeds in het italiaans een brood bestellen?

  Probleem is dat bijvoorbeeld de meeste nieuwe inwoners denken rechten te hebben en zo het asielproces kunnen rekken, omdat advocaat X tegen het asielbeleid is en zijn of haar normen en waarden net zo zwaar wegen.

  Iedere Nederlander kent zijn rechten. Helaas voor hen horen daar ook plichten bij. Het kunnen spreken van de nederlandse taal. Het moeten werken om zo verschillende rechten te kunnen krijgen.

  Helaas schort het bij een groot deel van de nieuwe nederlanders. En ook de gemiddelde tokkie of luie student zouden ze moeten aanpakken.

  En onder welke steen kom jij vandaan John? Bekijk de inhoud van de gemiddelde bajes. Meer dan de helft wat daar vast zit, is van niet nederlandse kom af.

  🙂


  ⚠️ Meld

 7. De regering stond zeker voor ze open JvdLubbe, alleen de Nederlanders hadden wat moeite met hun geloofsovertuiging. Andersom is het natuurlijk niet zo dat zij allemaal lieverdjes waren en zij voor ons openstonden, maar het heeft zich in de loop van de tijd alleen maar versterkt. Er is altijd wel een groep mensen naar wi9e gewezen wordt, zijn het niet de Turken, dan zijn het wel de Marokkanen. In Amerika zijn het de Afro-Amerikanen, terwijl Afrikanen hier relatief zeer relaxt en vredelievend zijn. In Canada zijn het weer de Indianen die gezien worden als ‘narigheid’, in Afrika waren het de blanken die vervelend waren etc.etc. Wanneer er wat probvlemen zijn, zijn mensen altijd geneigd een schuldige aan te wijzen buiten hun eigen groep. Die ‘schuldigen’ voelen zich weer beledigd en versterken hun gedrag en viola; een probleem.
  Kranten als de Telegraaf leggen op elk slakje van de marokkanen zout. Zeg nu zelf, wanneer komt het in vredesnaam in de landelijke krant als Nederlandse jongeren een buschauffeur spugen? Dit soort media versterken het klimaat. Vanuit dat klimaat gaat blijken dat Marokkanen crimineler zijn dan Nederlanders. In een andere krant lees ik juist weer dat het geweld t.o.v. Marokkanen steeds sterker toeneemt. Met andere woorden, het komt van 2 kanten. Daarmee bedoel ik dus niet dat ik het gedrag van Marokkanen goedpraat, maar ook dat ik ons gedrag niet goed wil praten…. 😉


  ⚠️ Meld

 8. Gaat weer lekker hier … die discussies die als een tang op een varken slaan. Alles en nog wat erbij halen om maar mee te kunnen discussieren hier !! Alsof je niks beters te doen hebt dan afgeven op marrokanen.

  Ik heb Pirri persoonlijk gekend, al hadden we onze onenigheden, en ik denk dat er iets totaal anders aan de hand is dan waar het hier over gaat. Ik ken veel van zijn persoonlijke kennissen, en die allemaal echt aangedaan zijn over wat er gebeurd is. De beste man heeft conflict in de familiesfeer gehad, het ging immers over een erfenis, en zijn broer is als verdachte in beeld, en later heeft die ook bekend er iets mee te maken te hebben.
  Dat er een reconstructie wordt gedaan, is mogelijk essentieel om de gebeurtenissen op een rij te kunenn zetten, en dat is waar dit item over gaat. Over niets anders.

  Ik vind een beetje RESPECT wel op zijn plaats, en niet die xenofobe paniek- en haatzaai reacties aub.

  We hebben het hier over een tragische zaak, en niet over een groep hangjongeren, en ook niet over asielzoekers, en al helemaal niet over gastarbeiders.


  ⚠️ Meld

 9. geschreven door Jan vd Lubbe, op 17 december 2008 om 13:42

  Nederland staat genoeg open voor de multi-culti en er wordt heel wat geld ingepompt terwijl de bejaarden hier het mogen doen met twee rollen wc papier per week.

  Daarvoor moet je bij de overheid cq politieke partijen zijn. Vooral die de zogenaamde christelijke normen en waarden zo hoog in het vaandel zeggen te hebben staan. :'(

  Integreren komt dus genoeg van de kant van NL. Laat het ook eens van de kant komen van de nog te integreren persoon.

  Het is wederom diezelfde overheid die jarenlang nalatig is geweest om niet naar de (nood)kreten vanuit de gehele Nederlandse samenleving te willen luisteren. Nieuwkomers werden ergens bij elkaar in achterstandswijken gedumpt en moesten het verder zelf maar uitzoeken zonder dat er op de juiste wijze aandacht aan besteed werd of zij daar wel een goede invulling aan gaven.

  Indien wij naar een land van de te geïntegreerde personen zouden gaan verhuizen, MOETEN we ons wel aanpassen. Anders loop je de kans om gestenigd te worden bijvoorbeeld.

  😀 😀 😀 Sneu als je zo slecht geïnformeerd bent of juist bewust verkeerde informatie wilt verspreiden. :'(

  Moeten we onze kerkelijke normen en waarden aan de kant schuiven, iets waar we 100-en jaren over gedaan hebben en om op te bouwen?

  Ja! Want heel de Nederlandse samenleving is gestoeld op de Joods-Christelijke cultuur en zie eens waar ons dat tot nu toe gebracht heeft.

  Waren ze nooit in het begin welkom? Hebben we de gastarbeiders niet met open armen ontvangen?

  Ja en waarom? Omdat die voorgaande generaties zelf te beroerd waren om zwaar en/of vuil werk te doen.

  Probleem is dat bijvoorbeeld de meeste nieuwe inwoners denken rechten te hebben en zo het asielproces kunnen rekken, omdat advocaat X tegen het asielbeleid is en zijn of haar normen en waarden net zo zwaar wegen.

  Het zijn juist vaak kerkelijke instellingen geweest die de vluchtelingen/asielzoekers bijstonden en hen wezen op bepaalde rechten en hoe een advocaat daarvoor in te schakelen.

  Iedere Nederlander kent zijn rechten. Helaas voor hen horen daar ook plichten bij. Het kunnen spreken van de nederlandse taal.

  Dat eerste geldt dus ook voor de Nederlanders zelf en het gaat niet alleen om het spreken maar ook het correct schrijven van de Nederlandse taal….

  Bekijk de inhoud van de gemiddelde bajes. Meer dan de helft wat daar vast zit, is van niet nederlandse kom af.

  Het gevolg van tientallen jaren geen aandacht willen besteden aan die problematiek door onze eigen overheid.


  ⚠️ Meld

 10. Mijn bloed kookt elke keer als er weer eens afgegeven word op de allochtone samenleving terwijl er iets gebeurt is wat veel belangrijker is als die zinloze allochtonen discussie.
  Degi, dus deze keer helemaal met je eens!
  Deze man is vermoord en iemand anders roept dat er geen onderzoek moet komen omdat dit een logisch gevolg is van de multiculture samenleving. Dan ontneem je iemand zijn recht om gerechtigheid te krijgen op basis van zijn afkomst?
  Heeft iemand van allochtone afkomst dan niet dezelfde rechten?

  Het is alles of niks met deze haatzaaierij. Voor elke allochtoon die verdienstelijk is noemen we deze geintergreerd welke niet meegaat in onze wensen mag gelijk het land uit.
  Wat een opmerking: We hebben de gastarbeiders met open armen ontvangen, Ja inderdaad ja om alle vieze klusjes op te knappen. Dat deel ben je vergeten hé?
  Of de molukkers die Nederland vernedert heeft bij aankomst hier in Nederland. De Turken en Marokannen die wel goed genoeg zijn om in een fabriek of op het land te werken, maar niet om bestuurlijke functies te bekleden.
  De Antillen was een dumpplek voor de Nederlanders om de slaven die ziek waren achter te laten.
  En ooh wat heeft Nederland het slecht nu. En dat kan niet door de Nederlanders komen. Dat komt door de allochtone bevolking toch? Je denkt dat ze hier zelf heen komen, maar je hebt ze zelf hier heen gehaald. En nu ze hier zijn blijven ze of je het nu leuk vond of niet. Weg gaan ze niet dus wat ga je nu doen?
  Lopen bleren of samen zoeken naar een oplossing?  ⚠️ Meld

 11. Ik lees hier de reacties. 😮

  Ze moorden elkaar wel uit. Dat is dan wel een voordeel van de multi culti.

  Molukkers hebben het land tijdelijk vernederd. Ik hoor de laatste 20 jaar er niets meer over.

  Het ging mij erom dat een duur onderzoek niet nodig zou moeten zijn wanneer de dader heeft bekend. Of hij nou een zandneger, een echte neger of een blanke is, dat maakt mij niet uit.

  Jammer is de starrigheid van de meeste nederlanders die niet inzien dat een grote groep raddraaiers niet willen werken of de boel voor de andere verzieken cq. niet kunnen respecteren.

  @Larry: ga met je vrouw op vakantie naar het midden – oosten. Zou zij zich moeten aanpassen aan de kledingsnormen. Dus slecht geinformeerd? Ik denk van niet. Heb daar prima weer gehad en mij vermaakt. Dát zat mij wel tegen.

  Het zijn idd. de kerkelijke instellingen/ gedachten die de asielzoeker zouden helpen. 3 op de 100 asielzoekers krijgen een vergunning om te mogen blijven. 7 van de 100 mogen tijdelijk verblijven. De andere 90 zijn niet welkom omdat zij niet voldoen aan de eisen. Burgemeester moet asielzoeker uitzetten. En dat wil die burgemeester niet. Dus uiteindelijk een generaal pardon zodat er toch weer een x-aantal van die 90 kunnen blijven. Om opnieuw een voorbeeld te geven.

  Nederland heeft het niet slecht. Het kan beter om werkschuw tuig en criminelen hard aan te pakken. Of je nou blank of zwart bent, maakt mij niet uit. Zoals ik eerder hier berichtte.

  Ga eens met je vrouw/ vriendin op een zomerse dag naar Tilburg. Niet alleen de stad h?. Verken de verschillende wijken. Wedden dat je je moet inhouden om niet te slaan, omdat er mensen van een bepaalde komaf jouw vrouw/ vriendin voor hoer uitmaken? Of Amsterdam Zuid-Oost, Rotterdam, Eindhoven, het verdere oosten van het land (almelo).

  Ach jah, het is zo makkelijk te oordelen over de ‘rechtse ideeen’ wanneer je zelf lekker warm bij de kachel zit in je twee onder één kap woning en wanneer er een neger in de straat loopt je van schrik opkijkt.

  😉 ;D


  ⚠️ Meld

 12. Almelo ken ik de mindere wijken (goozemaat, Kerkelanden, de Riet etc)en ik heb me er nog nooit onveilig gevoeld….oh ja een keer, toen een hollandse gozer met stenen op ons begon te gooien.


  ⚠️ Meld

 13. Geen punt Jan, mijn zus kwam er ook regelmatig (jarenlang), slank blond etc. Geen problemen gehad. Ik vind het in Almelo niet onveiliger overkomen dan in Zwolle, wat dat betreft. 🙂


  ⚠️ Meld

 14. @Jan vd Lubbe

  Mijn vrouw is alleen op vakantie geweest naar het Midden-Oosten en zij hoefde zich niet aan te passen. Zij kon zich als op-en-top Hollandse vrouw gewoon frank en vrij en in eigen kleding buiten begeven.
  En ook in allerlei zgn. ‘dubieuze’ wijken in Nederland verplaatst zij zich in alle openheid zonder lastig gevallen te worden, omdat zij geen angst kent/toont. Angst wordt ingegeven door onvoldoende kennis. Onvoldoende kennis van het onbekende, en onbekend maakt nu eenmaal onbemind.

  En over het volgende:

  3 op de 100 asielzoekers krijgen een vergunning om te mogen blijven. 7 van de 100 mogen tijdelijk verblijven. De andere 90 zijn niet welkom omdat zij niet voldoen aan de eisen. Burgemeester moet asielzoeker uitzetten. En dat wil die burgemeester niet. Dus uiteindelijk een generaal pardon zodat er toch weer een x-aantal van die 90 kunnen blijven. Om opnieuw een voorbeeld te geven.

  … een duidelijk voorbeeld! Van slap overheidsbeleid. :'(
  Nederland heeft zich gewoon een slecht gastheer getoond door geen duidelijke regels aan te geven en de nieuwkomers over vele zaken in het ongewisse en aan hun lot over te laten.
  Vraag je zelf maar eens af hoe bijvoorbeeld de Antwerpenaren tegen die ‘Ollanders’ aankijken met al hun gebral. Zo netjes is het merendeel van de Nederlanders over de grenzen niet.

  En die Molukkers zijn door Nederland vernederd en hen is ook nog nooit recht gedaan.

  😉


  ⚠️ Meld


 15. geschreven door ghehe, op 17 december 2008 om 14:51

  Degi, dus deze keer helemaal met je eens!

  ik ook….

  Normaal gezien heb ik een hekel aan het doodslaan van discussies, maar hier kan ik het eigenlijk ook alleen maar mee eens zijn.

  Ik heb hier veel dingen gezien die me prikkelden te reageren… Ik pak er slechts twee uit…

  @Larry: ga met je vrouw op vakantie naar het midden – oosten. Zou zij zich moeten aanpassen aan de kledingsnormen. Dus slecht geinformeerd? Ik denk van niet. Heb daar prima weer gehad en mij vermaakt. Dát zat mij wel tegen.

  Ik weet nog dat ik met school naar Rome ben geweest. En in Vaticaanstad moesten de meisjes van onze klas ook een jas om hun middel binden indien de rokjes niet tot over de knie kwamen. Dus ook binnen de zogenaamde eigen cultuur zijn dit soort kledingvoorschriften schijnbaar normaal!

  Ga eens met je vrouw/ vriendin op een zomerse dag naar Tilburg. Niet alleen de stad h?. Verken de verschillende wijken. Wedden dat je je moet inhouden om niet te slaan, omdat er mensen van een bepaalde komaf jouw vrouw/ vriendin voor hoer uitmaken? Of Amsterdam Zuid-Oost, Rotterdam, Eindhoven, het verdere oosten van het land (almelo).

  Mijn vriendin is nog nooit voor hoer uitgemaakt… zegt dat nu iets over hoe mijn vriendin eruit ziet? Of die van jou? Of misschien toch iets over de mensen waar je het over hebt.

  Verder zal ik (indien ik nog reageer) mijn best doen on topic te blijven. Het is erg vervelend dat een mens vermoord is. Vooral als het weer eens om die rotcenten ging!


  ⚠️ Meld

 16. De strafzaak tegen de 60-jarige man die ervan wordt verdacht in Zwolle vorig jaar zijn broer te hebben doodgestoken, is aangehouden voor nader onderzoek. Verdachte Mhamed S. zit momenteel nog in het Pieter Baan Centrum, bleek dinsdag tijdens de zitting in de rechtbank Zwolle.

  De man zou zijn broer in oktober vorig jaar na een ruzie met een mes in de keel hebben gestoken. Het slachtoffer overleed in zijn woning. Mhamed S. werd eind van maand in Londen aangehouden en uitgeleverd. In het onderzoek naar de vluchtroute van de dader ondervroeg de politie tientallen reizigers op het station in Zwolle.

  De zaak wordt op 6 augustus voortgezet, besloot de voorzitter van de rechtbank.

  De Pers


  ⚠️ Meld

Reageer