Wezenlandenpark - Foto: Wouter Steenbergen
Wezenlandenpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Lang droog, eind van de middag regen en wind

Zwolle – Maandag houdt Zwolle het een groot deel van de dag droog. ‘s Morgens is het nevelig, maar de zon is van de partij, in gezelschap van wolken. De bewolking wordt in de loop van de dag dikker, want er nadert vanuit het westen een actief koufront. Dat brengt regen en frissere lucht.

Het front wordt aan het eind van de middag boven Zwolle verwacht. Een avondspits met regen zit er dik in, mogelijk is de regenval stevig. Het wordt nat, maar een langdurige zaak is het niet. Rond acht uur komt de achterkant van het front in zicht en klaart het op. Jammer genoeg heb je daar weinig aan omdat de zon dan al onder is. Eerst is de wind zwak en geleidelijk neemt hij toe vanuit het zuiden, windkracht 3. Tijdens de frontpassage klapt de wind om naar west en piekt hij korte tijd naar kracht 4 met windvlagen tot ongeveer 65 kilometer per uur.

Voor het front uit stijgt het kwik van 15 graden in de ochtend naar ongeveer 20 graden maandagmiddag. Achter het front daalt de temperatuur ‘s avonds flink.

Dinsdagochtend is het fris: ongeveer 10 graden. Dinsdagmiddag wordt het uiteindelijk zo’n 18 graden, beduidend koeler dan in de afgelopen dagen. Verder ziet het weer er goed uit. De kans op neerslag is bijna nihil in de regio Zwolle en er zijn zonnige perioden. Met een beetje mazzel zijn dat best lange zonnige perioden. De wind is overwegend zwak uit zuidelijke richtingen.

Op hoogte is deze week de stroming westelijk, aan de grond komt een stevige zuidwestenwind te staan. Dagelijks kracht 3 à 4, wat aanhoudt tot en met komend weekend. Vanaf de oceaan worden regengebieden hierheen gevoerd. Woensdag en de dagen daarna is het geregeld nat in Zwolle. De zon is er af en toe ook bij. De maximumtemperatuur is een magere 17 graden, wat iets onder normaal is voor eind september. Dit lijkt sterk op herfst.

Artikel delen: