CSV’28 heeft fraaie start

CSV’28 heeft fraaie start

Zwolle – Voor zijn eerste competitiewedstrijd trad CSV’28 in Kampen aan tegen de vv Kampen. Bij goed voetbalweer werd het, wat CSV’28 betreft, op het sportpark De Maten een erg goed begin van het seizoen 2021-2022 in de 4e klasse D.

Trainer Berry Mulder kon in de verdediging weer beschikken over de van een blessure teruggekeerde Brian Lachenal. Hij koos deze middag voor een plaats in de spits voor de jonge Tijs Hakstege. Het begin was duidelijk voor Kampen met een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt en daarna nog een erg goede kans. Na tien minuten was CSV’28 zijn zenuwen de baas en begon zich nadrukkelijk met het duel te bemoeien.

Via een snelle aanval over rechts werd Lars Ewalt in stelling gebracht en die miste niet (0-1). Ook daarna was CSV’28 beter, maar Kampen kwam langszij via een voor doelman Raphy Spin onhoudbaar counterdoelpunt (1-1). CSV’28 bleef de betere ploeg en drukte dat ook in de stand uit. Na een afgeslagen voorzet was het de jonge Tijs Hakstege die goed druk zette op de Kamper verdediging en vervolgens zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht kon intikken (1-2).

Na de thee gaf CSV’28 de vv Kampen geen enkele kans om weer in de wedstrijd te komen. De oranje brigade speelde in een hogere versnelling en liet de bal sneller rondgaan met ook snel succes via Anthony Chang, die zijn eerste goal voor CSV-1 liet noteren (1-3).

Kampen kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en CSV’28 drong de gastheren terug. Met nog twintig minuten op de klok viel de volgende goal. Een vlotte aanval van CSV’28 werd binnen de 16 onreglementair gestuit en Lars Ewalt benutte de toegekende strafschop onberispelijk (1-4). En tien minuten voor tijd voltooide Ewalt met zijn derde goal een hattrick (1-5). Vijf minuten voor tijd kreeg Tijs Hakstege, die een prima wedstrijd speelde, een ‘publiekswissel’ en werd vervangen door Jon Lieben.

Al met al een verdiende overwinning van een team dat bereid was om voor elkaar te knokken. De volgende week speelt CSV’28 thuis tegen ’t Harde. Aanvang van dat duel is om 15.00 uur.

Tekst: Maurits Vermeulen

Artikel delen: