Tijdelijke huisvesting De Koppels in Ommen
Tijdelijke huisvesting De Koppels in Ommen

Verhuizing Woonlocatie de Koppels Zwolle naar Ommen

Zwolle – In het voormalige Laarhuis aan de Stationsweg 37 in Ommen wonen vanaf 5 oktober tijdelijk circa dertig cliënten met hersenletsel van zorgorganisatie InteraktContour. De huidige woonlocatie de Koppels in Zwolle wordt dit najaar gesloopt en vervangen door een nieuwe woonlocatie met ruime, moderne appartementen.

Over ongeveer twee jaar is de nieuwe woonlocatie klaar. Dan verhuizen de bewoners en medewerkers weer terug naar Zwolle. Het huidige gebouw de Koppels in Zwolle was verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie in Zwolle heeft straks dan ook veel meer ruimte dan het huidige gebouw. Het ontwerp telt 105 moderne appartementen, meerdere algemene ruimten en een grote tuin.

Vanuit de woonlocatie in Ommen is het ook mogelijk om in Ommen 24-uurs zorg in de thuissituatie te krijgen. Met Volledig Pakket Thuis van InteraktContour wonen mensen in een eigen appartement of woning in de buurt van een van onze woonlocaties. Mensen met hersenletsel die zelfstandig thuis wonen in Ommen, kunnen vanaf oktober een beroep doen op zorg en ondersteuning van InteraktContour. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met zorgbemiddeling van InteraktContour via info@interaktcontour.nl.

De woonlocatie is nog op zoek naar vrijwilligers in Ommen. Bijvoorbeeld bij de ondersteuning van bewoners bij de alledaagse activiteiten of iemand die klusjes in en rondom het gebouw wil doen. Maar ook bij de koffie-uurtjes, de lunch, gezamenlijke kookactiviteiten of bij groepsactiviteiten op de dagbesteding en vervoer, zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden met Irma Hofhuis, teamleider de Koppels via koppels@interaktcontour.nl.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Daar richt InteraktContour zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten boeken ze resultaten op het gebied van wonen, werken en leven.

Artikel delen: