Maarten van Rossem spreekt in Zwolle

Zwolle – Historicus en Amerika-kenner Maarten van Rossem (1943) geeft op 31 januari 2009 een lezing in het Historisch Centrum Overijssel over het thema ‘Einde van de Nieuwe Wereld?’. Van Rossem schuift met regelmaat aan als deskundige in de media. Zijn nuchtere kijk op zaken gaat vaak gepaard met geestige oneliners en bewijzen het relativerend vermogen van deze erudiete spreker.

Maarten van Rossem is naast publicist schrijver van de boeken: Amerika voor en tegen, Heeft geschiedenis nut? De wereld volgens Maarten van Rossem. Voor de EO maakt hij in januari het televisieprogramma Van Rossem in Amerika, hierin onderzoekt hij op welke manier Amerika gelooft en hoe het mogelijk is dat een christelijke staat zo onchristelijk kan handelen. Sinds 14 november 2008 is Van Rossem gepensioneerd, maar blijft nog twee jaar lang aan de Universiteit van Utrecht verbonden om twee modulen onderwijs te verzorgen.

‘Einde van de Nieuwe Wereld?’ – door Maarten van Rossem

Datum: 31 januari 2009
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Historisch Centrum Overijssel
Spreker: Maarten van Rossum
Toegang: €5,-

Artikel delen:
Reacties 6
  1. amerika-kenner, wat een vage titel toch. tegenwoordig struikel je over de oost-europa deskundigen, de arabisten en de amerika-kenners. deze ver van vrolijke man is (net zoals mart smeets) zelf zijn grootste fan.


    ⚠️ Meld

  2. Schitterende kerel, met vlijmscherpe analyses, die Maarten van Rossem. Geloof dat ik nog nooit gezien heb dat iemand de discussie van hem won. En die sneue Boekensteijn ook, in de uitzending liep het al voor geen meter. Daarna viel hij tegen Maarten zijn grote leider nog even af. Kan helaas niet 31/1.


    ⚠️ Meld

Reageer