Koewegje - Foto: Wouter Steenbergen
Koewegje
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog met zon en minder warm

Zwolle – Dinsdag is Zwolle in een koelere luchtsoort terechtgekomen. ‘s Morgens vroeg is dat duidelijk te merken aan een minimumtemperatuur van zo’n 10 graden. In de middag komt het kwik niet veel hoger dan 18 graden.

Maar de zon doet het dinsdag goed boven Zwolle. Er is blauwe lucht te zien met enige sluierbewolking en er vormen zich stapelwolken. Die kunnen vooral rond het middaguur de zonnestralen tijdelijk afschermen. In onze regio blijft het droog. De niet te sterke wind helpt er een mooie septemberdag van te maken. Hij is overdag zwak tot matig uit het zuidwesten, kracht 2 tot 3, in de avond draaiend naar zuid tot zuidoost. Die winddraaiing verraadt de nadering van een storing die woensdag met regen over zal trekken.

In de nacht naar woensdag en woensdagochtend arriveert vanuit het zuidwesten steeds meer bewolking behorend bij genoemde storing. De dag begint nog droog, maar in de loop van de ochtend gaat uit de wolkenmassa regen vallen. In de middag en het begin van de avond valt waarschijnlijk het meeste. Dan wordt de neerslag buiig van karakter. Berekend wordt 5 tot 10 liter regenwater per vierkante meter.

De temperatuur komt woensdag niet veel hoger dan 15 graden. Daarbij trekt de wind in de middag ook nog eens aan naar matig, kracht 4. Tezamen met de regen niet zulk aangenaam weer.

Donderdag en vrijdag ligt Zwolle aanhoudend in een matige zuidwesten– tot zuidenwind. Met een beetje geluk houden we het donderdag overdag droog. Vooral in de eerst helft van de dag zijn er zonnige perioden. Vrijdag trekt in de loop van de dag een actief front met regen over Zwolle. Misschien komt dat front pas in de avond, zodat het overdag meevalt met de nattigheid.

Artikel delen: