Kersttruck bij IJssculpturen festival Zwolle

Zwolle – Het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle heeft de komende periode meer te bieden dan de prachtige ijs- en sneeuwbeelden die een chronologisch overzicht van de bijbel geven. Op donderdag 18 december 2008 is tussen 15.00 en 21.00 uur de Coca-Cola kersttruck aanwezig. Vanaf 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 is de schaatsbaan bij het Nederlands IJssculpturenfestival dagelijks geopend. De winterse ijsbeelden in de thermische tent van 2.000 m² op het manifestatieveld in Park De Wezenlanden zijn nog te bezichtigen tot en met zondag 1 februari 2009.


Archieffoto Weblog Zwolle

De feeëriek verlichte kersttruck van Coca-Cola doet donderdag 18 december 2008 het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle aan. Tussen 15.00 en 21.00 uur maakt de kerstman zijn opwachting en wordt er voor gezellige muziek gezorgd. Een unieke kans om eens met de kerstman op de foto te gaan. Ook worden speciale flesjes Coca-Cola verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar het Rode Kruis. Naast het thermische gebouw waarin de ijssculpturen zijn opgesteld, wordt druk gewerkt om een schaatsbaan in gereedheid te brengen. Tijdens de kerstvakantie – van zaterdag 20 december 2008 tot en met zondag 4 januari 2009 – kunnen bezoekers van het Nederlands IJssculpturenfestival hier de ijzers onderbinden en hun baantjes trekken.

De entree tot de ijsbaan bedraagt € 2,50. Wie geen eigen schaatsen heeft meegenomen, kan bij de schaatsverhuur terecht. Het huren van schaatsen in alle maten en soorten kost € 2,50 per paar. De openingstijden van de ijsbaan zijn dezelfde als van het Nederlands IJssculpturenfestival. Heerlijk om ’s avonds onder begeleiding van muziek en met vrolijke lichtjes buiten nog even wat meters op de schaats te maken.

Avondopenstelling vervalt vanaf 5 januari

Vanaf maandag 5 januari tot en met zondag 1 februari 2009 is het Nederlands IJssculpturenfestival alleen van 10.30 tot 18.00 uur geopend. De avondopenstelling komt dan te vervallen.

Trouwen op het IJssculpturenfestival

Aangezien er vanaf 1 januari 2009 in Zwolle overal getrouwd mag worden, heeft de organisatie van het Nederlands IJssculpturenfestival besloten dat er vanaf dat moment ook op het festival mensen in de echt kunnen worden verbonden. Wat is er mooier dan in een witte jurk trouwen, omgeven door prachtige beelden van sneeuw en ijs. Natuurlijk kan het jawoord ook in de warmere Winterstube gegeven worden, waarna er een fotosessie gedaan kan worden tussen de vele winterse beelden.

Openingstijden

Het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle is tot en met zondag 4 januari 2009 dagelijks geopend van 10.30 tot 21.00 uur, met uitzondering van 24 en 31 december 2008, want dan is het festival tot 18.00 uur geopend. Op Nieuwjaarsdag (donderdag 1 januari 2009) zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 21.00 uur. Tijdens de kerstdagen is het Nederlands IJssculpturenfestival gewoon te bezichtigen van 10.30 tot 21.00 uur. Vanaf maandag 5 januari tot en met zondag 1 februari 2009 is het Nederlands IJssculpturenfestival dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

Entreeprijzen

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen vanaf 4 jaar kost € 22,50. De entree voor 65-plussers en minder validen met begeleiders bedraagt € 7,50. Groepen vanaf 20 personen krijgen € 1,00 korting op de voor hen geldende toegangsprijs.

De entree tot de schaatsbaan (20 december 2008 tot en met 4 januari 2009) bedraagt € 2,50. Het huren van een paar schaatsen kost eveneens € 2,50.

Bezoekersinformatie

De bezoeker wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de gezellige ‘Winterstube’ opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein en genieten van andere winterse gerechten en drankjes.

De ijs- en sneeuwsculpturen zijn te bezichtigen in een thermische tent op het manifestatieveld van Park De Wezenlanden, gelegen aan de Wethouder Alferinkweg in Zwolle. Van maandag tot en met vrijdag kunnen bezoekers parkeren in een van de vele parkeergarages in de buurt van het festivalterrein. In het weekend kunnen bezoekers hun auto ook parkeren bij het Provinciehuis Zwolle, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle. Wie een routeplanner wil gebruiken, kan het beste het adres van het Provinciehuis Zwolle aanhouden. Reizigers met het openbaar vervoer nemen bij het station van Zwolle buslijn 1. Uitstappen bij de halte Provinciehuis.

De website www.ijssculpturenfestival.nl biedt allerlei nuttige informatie. Meer informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar info@sculpture-events.nl.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Serious Request
    De rode kruisactie waar over gesproken wordt is de SERIOUS REQUEST actie van radio 3FM. Die actie begint officieel vrijdag met 3 DJ’s (Paul Rabbering, Giel Beelen en Koen Swijnenberg) in een glazen huis in Breda. Met de actie worden de vluchtelingen geholpen.


    ⚠️ Meld

  2. De truck (22 meter) bleek toen hij aankwam te groot voor de lokatie en is weer weggegaan. Het was een teleurstelling voor de kids.
    Er is een ijsbaan in Stadshagen en! in het Wezenlandenpark.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.