Bram van Ojik - Foto: GroenLinks
Bram van Ojik
Foto: GroenLinks

Bram van Ojik in Academiehuis Zwolle over geschiedenis en toekomst GroenLinks

Zwolle – Bram van Ojik gaat op woensdag 13 oktober in gesprek met leden van GroenLinks en andere belangstellenden over de geschiedenis en de toekomst van de partij.

Van Ojik was voorheen partijvoorzitter van de PPR, een van de voorlopers van GroenLinks. Daarna was hij lid en fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Hij heeft een unieke kijk op de partij. Hij neemt de aanwezigen mee door de inmiddels ruim dertig jaar geschiedenis van GroenLinks en is net als tijdens zijn tijd in de Kamer niet bang voor wat vragen uit de zaal. Anja Roelfs, lijsttrekker van GroenLinks Zwolle, zal de avond openen.

Bram van Ojik is in zijn politieke carrière opgekomen voor degenen die geen stem hadden: “Toen ik lid werd, in de jaren ’70, waren het politiek opwindende jaren en ging het over eerlijk delen: tussen rijk en arm, hier en daar en tussen de huidige en toekomstige generaties. GroenLinks is altijd de enige partij geweest die deze kwesties in hun onderlinge samenhang op de politieke agenda heeft gezet en gehouden. Eerlijke inkomensverhoudingen, internationale solidariteit en respect voor de ecologische grenzen die de aarde stelt.”

De avond is van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Academiehuis in Zwolle. Om 19.00 uur gaan de deuren open. De toegang is gratis en aanmelden kan via een mail naar info@groenlinkszwolle.nl. Het Academiehuis is volledig rolstoeltoegankelijk.

Artikel delen: