Opening Eregalerij FC Zwolle in Stedelijk Museum

Zwolle – Dinsdagmiddag opende de voorzitter van FC Zwolle, Ronald Van Vliet, onder grote belangstelling van met name oud FC Zwolle- en P.E.C. spelers de expositie  “Eregalerij F.C. Zwolle” in het Stedelijk Museum Zwolle. Het eerste bijbehorende boek ‘Portretten van Zwolle-spelers door de jaren heen’, geschreven door sportjournalist Harry Bouwhuis, werd overhandigd aan de oudste aanwezige geportretterde, Leo Koopman.

Het gaat om 29 portretten van beroemde en of geliefde spelers uit het verleden van het Zwolse betaalde voetbal. De voetballers zijn gekozen door sportjournalisten, alsmede door oud bestuursleden en supporters van F.C. Zwolle en beslaan een periode van ruim vijftig jaar. De schilderijen zijn gemaakt door de Zwolse beeldend kunstenaar Henk Heideveld op een groot formaat doek: 120 x 100 cm. In de eregalerij figureren o.a. nationaal bekende spelers als Joop Schuman, Rinus Israel, Piet Schrijvers, Ron Jans, Henk Timmer, Bert Konterman en Jaap Stam. Oud-speler en oud-trainer van FC Zwolle Ben Hendriks stelde voor om de portretserie uit te breiden. “Het stadion is er groot genoeg voor”.

Schilder Henk Heideveld met Jaap Stam…

De twee zussen van de veel te vroeg overleden Fred Patrick…

De weduwe van Joop Schuman neemt een boek in ontvangst…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

De expositie van de eregalerij duurt tot 16 januari 2009 en zal daarna een plaats krijgen in het nieuwe stadion van FC Zwolle. De eregalerij is in een beperkte oplage in boekvorm verschenen en is in het museum verkrijgbaar.


Harry Bouwhuis (3e van links) tussen een aantal ex-Zwolle spelers…


De eerste Suriprof Ludwig Mans voor zijn portret…


Bert Konterman naast zijn portret…

Artikel delen:
Reacties 8
 1. prachtig werk, jammer dat deze kunstenaar het nodig vond om de kunstuitleen die zoveel voor zwolle doet en op de kaart zet te schofferen. vriendelijke groet JOOP (zoon van)


  ⚠️ Meld

 2. @joop

  Jammer dat jij het nodig vindt om het meningsverschil tussen Henk Heideveld en Ivo de Lange weer op te rakelen. Beide heren hebben het meningsverschil uitgesproken. Daar had en heb jij niks mee te maken.

  Wellicht dat je jouw focus eens wat meer kunt verleggen naar de positieve kant: de prachtige collectie spelersportretten in verschillende stijlen.


  ⚠️ Meld

 3. gezien het feit dat u deze fantastische kunstenaar tutoyeert neem ik aan dat u in deze kwestie niet erg objectief bent. deze kunstenaar zoekt heel vaak de aandacht en is dus vrijwillig publiek figuur geworden. dus bemoei ik me ermee wanneer ik wil, daar heb ik geen elrey voor nodig. ben benieuwd of er ook aandacht is voor dean wilkins, broer van, en gezegend met de mooiste trap die ik ooit gezien heb bij pec zwolle


  ⚠️ Meld


 4. geschreven door Zwollenaar, op 17 december 2008 om 18:19

  De mooiste trap die ik graag zou zien is die onder de kont van Joop!

  😀 😀 😀

  Quote van de week wat mij betreft! ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.