Hasselterdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen en wind

Zwolle – Woensdagochtend wordt de grijze wolkenmassa boven Zwolle dikker. Er is een herfststoring op komst. Rond negen uur ‘s morgens vallen de eerste druppels in de stad. Dat zullen niet de laatste zijn deze woensdag.

Na een regenachtige ochtend volgt een buiige middag. In die buien gaat het harder regenen, de eerste stevige exemplaren arriveren rond het middaguur boven deze regio. Misschien ook met een donderklap. De buien zijn plaatselijk, maar het zijn er waarschijnlijk zo veel dat Zwolle zijn portie wel krijgt. Berekend wordt een etmaalhoeveelheid regen van 10 tot 15 liter per vierkante meter. Het meeste regenwater valt in de middag en begin van de avond. Daarbij staat een matige bries, kracht 3 tot 4, eerst uit zuidelijke richtingen, in de middag draaiend naar zuidwest tot west.

Tijdens een bui geeft de wind tijdelijk extra gas. Houd rekening met krachtige windvlagen tot ongeveer 70 kilometer per uur. In het noordelijk Waddengebied wordt een stormachtige wind, kracht 8, verwacht en misschien even kracht 9, stormkracht.

De temperatuur op woensdag is laag. De ochtend begint met ongeveer 11 graden en daar komt onder de wolken en in de regen bar weinig bij: het is met maximaal 14 graden gedaan in de middag.

In de nacht naar donderdag neemt de buienactiviteit sterk af, maar kurkdroog weer kan niet worden gegarandeerd. Er trekt misschien nog een nachtelijk buitje over. De westenwind blijft ‘s nachts stug staan met kracht 3 à 4.

Donderdagochtend is het weer opgeknapt. We hebben nog steeds een stevige bries, maar de zon doet mee, vooral in de eerste helft van de dag. Het is overdag droog, terwijl de bewolking van een volgende storing alweer nadert. De kans op regen neemt in het begin van de avond toe.

Vrijdag en in het weekend ligt Zwolle onder veel bewolking. Er zijn tussendoor wel kansen voor de zon, maar heb er geen hoge verwachtingen van. De kans op regenval is vooral op vrijdag en zondag groot. En de wind is op die dagen flink op toeren. De maximumtemperatuur ligt rond 15 graden, te koel voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.