Kunstwerk de Boog na restauratie terug in Stadshagen - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Kunstwerk de Boog na restauratie terug in Stadshagen

Zwolle – Het kunstwerk de Boog van Thom Puckey wordt gerestaureerd.

Het kunstwerk aan het Twistvlietpad (Stadshagen) raakte begin dit jaar ernstig beschadigd na een aanrijding door een kleine witte vrachtwagen. De boom van het kunstwerk kan gerestaureerd worden, de kleurrijke buizenkant is zodanig beschadigd en afgebrokkeld dat deze opnieuw gemodelleerd en gegoten wordt.

Na de restauratie wordt het kunstwerk herplaatst, naar verwachting gebeurt dat begin 2022. Om herhaling van een aanrijding te voorkomen, wordt het op het Klokkengieterpad geplaatst. Dit fietspad staat haaks op het Twitsvlietpad, in de buurt van de oorspronkelijke locatie.

Het kunstobject is in 2006 gemaakt door Thom Puckey. Hij maakte voor Stadshagen een serie van drie kunstwerken: het Wiel, Cloud airplane en de Boog (zie www.beelden.zwolle.nl). Met het terugplaatsen van de Boog in de buurt van de oorspronkelijke plek blijft deze serie in tact.

De heer Thom Puckey (1948) is een nationaal bekend beeldhouwer, installatiekunstenaar en performacekunstenaar. Hij heeft zijn opleiding onder meer genoten aan het Royal College of Art (Londen). Puckey was als docent verbonden aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten (Amsterdam).

Restauratie
De restauratie van het kunstwerk en het terugplaatsen kost in totaal € 56.097,-. Het merendeel van deze kosten wordt betaald door het Waarborgfonds, de gemeente Zwolle draagt zelf €11.722,- bij in de kosten.

Na de aanrijding is aangifte gedaan bij de politie, de dader is tot op heden echter onbekend.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.